Havaların soğuması ile Denizli’de balık halinde hareketlilik arttı. Buna rağmen fiyatlardaki anormal artış vatandaşlar balık almaktan kaçınıyor. Trabzon'da 5 Lira olan hamsi fiyatları Denizli'ye gelene kadar 20 Liraya kadar çıktı. Balıkçı esnafı fiyatların geçen yılla aynı olduğunu savunurken, vatandaşlar ise fiyatların çok yüksek olmasından dolayı şikayetçi.

YÜKSEK FİYATLAR VATANDAŞLARI BALIKTAN KAÇIRIYOR

Ucuz olması nedeniyle vatandaşın vazgeçilmezi haline gelen hamsi, sardalya ve istavritin fiyatlarının uçuk olması vatandaşlarda şoka neden oldu. Diğer balık türlerinin de fiyatlarının yüksek olması vatandaşın balıktan uzak durmasına neden oldu. Balık fiyatları ise şu şekilde; Çupra ve levrek 30-35 TL aralığında. Karadeniz somonu 35-40 TL arasında, Norveç somonu ise 75-80 TL aralığında.

NAKLİYE MALİYETİ VE KOMİSYONCULAR FİYATI YÜKSELTİYOR

Balıkçı esnafına göre fiyatların yüksek olmasının nedeni, Karadeniz'den Denizli'ye yapılan nakliye maliyeti ile komisyoncuların yaptığı artış. Trabzon'dan İzmir'e gelen Karadeniz balıkları nakliye maliyetleri nedeniyle artıyor. Balıkları Denizli'ye getiren komisyoncuların da Denizli Halindeki satıştan aldığı pay nedeniyle balık fiyatları iyice artıyor. Bu artışın faturası ise balık yemek isteyen vatandaşa kesiliyor.