Denizli genelinde küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin yaygınlaşması, kırsal alanda gelir kaynaklarının arttırılması, köyden kente göçün önlenmesi amacıyla uygulanacak olan "Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var" projesinin ekonomik destekleriyle ilgili detaylar belli oldu. Proje; Denizli Valiliği ve T.C. Ziraat Bankası Bölge Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle hayata geçmişti.

KREDİNİN DETAYI DA BELLİ OLDU

Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var projesiyle; küçükbaş hayvan işletmelerinin dişi hayvan varlığının asgari 100 başa ulaştırarak sürdürülebilir ekonomik işletmeler oluşturulması, atıl işletme kapasitelerinin üretime kazandırılması, kırmızı et üretiminin arttırılması, yerel üretimin teşvik edilerek üreticilerin gelir seviyesinin artırılması amaçlanıyor. Projede; kendi adına küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan veya daha önce yapmış olanlara imkan sağlanacak. Proje kapsamında 6-24 aylık dişi hayvan sayısının asgari 100 adete tamamlanması istenilecek ve 7 yıl süreli üretici başına 150 bin TL faizsiz kredi kullandırılacak. Kredinin ilk 2 yılı ise ödemesiz olacak. Söz konusu projeye başvuru yapmak için İl ve İlçelerde bulunan Tarım Müdürlüklerine müracaat edilebilecek.

BAŞVURU SAHİBİNDE ARANILACAK ŞARTLAR:

1-Başvuru tarihi itibari ile 18 yaşını doldurmuş olması.

2-Projenin başlangıç tarihi itibariyle faal olarak küçükbaş hayvancılık yapıyor veya daha önce küçükbaş hayvancılık yapmış olması.

3-İlk kez küçükbaş hayvancılık faaliyetinde bulunacak olanlar Proje kapsamında değerlendirmeye alınmaz. İşletme devir alarak başvurmaları halinde de başvurular kabul edilmez.

4-Proje kapsamında alacağı hayvanlarla birlikte işletmesindeki dişi küçükbaş hayvan varlığını asgari 100 başa ulaştırmalı ve Proje kapsamında kullanacağı Yatırım Kredisinin devamı boyunca Proje kapsamındaki ırklara sahip dişi hayvan varlığını, Proje kapsamında edindiği hayvan sayısının/100 başın altına indirmemelidir.

5-İşletmesinin bulunduğu yerde ikamet ediyor olmalıdır.

6-Küçükbaş hayvancılık yapmaya elverişli ve Proje kapsamında edineceği hayvanlarla tüm sürüsünü barındırma kapasitesi bulanan barınağa sahip olmalıdır.

7-Faaliyet gösterdiği bölgede bulunan meralardan yararlanıyor olmalı, mera kullanımına engel hali bulunmamalı ve/veya yılık kaba yem ihtiyacının asgari yüzde 50'sini yetiştirme imkânına sahip olmalıdır.