Emekli olan kişilere maddi destek adıyla yapılacak olan 1100 TL ödemeler belli oldu. Bankalardan alınan bayram ikramiyeleri haricinde, 1100 TL destek ödemeleri de emekli olan kişilere verileceği duyuruldu. 4.faz olarak ödenecek olan pandemi yardım desteklerinde, son kez ödeme yapılacak. Okulların açılması ile birlikte, muhtaç durumdaki ailelere yapılan bu yardımlar, emekli olan ve durumu olmayan kişilere de yapılacak. Eğer emekliyseniz ve geçim sıkıntısı yaşıyorsanız, eviniz kira ise bu yardımlardan sizlerde faydalanacaksınız. Emekliye verilecek olan 1100 TL yardım parası, e devlet sistemi üzerinden başvuru yapılarak alınacaktır.

EMEKLİYE 1100 TL ÖDEME

Emekli olan kişilere verilecek bu ödemeler içinde şartlar var. 1100 TL ödeme almak isteyen emekliler gerçekten muhtaç durumda olması gerekiyor. Emekli maaşı alıyorsanız, eviniz kiraysa ve işsizseniz, devlet destekli yardımlara her zaman başvuru yapabilirsiniz. 1100 TL destek yardım parası gibi ayrıca sosyal yardımlaşma kurumlarından da emekli olan kişilere 1100 TL ödeme haricinde kira yardımı, gıda yardımı, kömür yardımı, sağlık yardımı gibi birçok yardımlar yapılmaktadır. Sizin ikametgahınızın olduğu belediye binasına giderek 1100 TL ödeme ve diğer yardım paketleri için başvuruda bulunabilirsiniz.

E DEVLETTEN BAŞVURU YAPILIYOR!

E-devlet üzerinden de başvuru yapacak olan kişiler, sosyal destek menüsünden giriş yaparak, 1100 TL başvuru formunu doldurması gerekiyor. Bu şekilde size destek ödemesi verilip verilmediğini de sorgulamasını yapabileceksiniz. Emekli olan kişilere 1100 TL ödeme almanız için e-devlet şifrenizin olması ve bu şifre ile giriş yapmanız yeterli olacaktır.