Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan geçen dönemde fahiş fiyat artışlarının önlenmesi hakkında yaptığı açıklamada, "Bununla ilgili Alo 175'e 48 bin civarında şikayet geldi. 366 firmanın 6 bin 399 ürününde haksız fiyat artışı tespit ettik” diye ifade etti.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Ticaret Bakanlığı'nda ekonomi muhabirleriyle bir araya gelerek Bakanlığın faaliyetlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Pekcan, geçen dönemde fahiş fiyat artışlarının önlenmesi, kontrol altına alınması ve bunlara yönelik tedbirlerin uygulamaya konulması açısından 81 ilde ticaret il müdürlükleri kanalıyla çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Bununla ilgili de ciddi rakamlara ulaştık. Alo 175'e 48 bin civarında şikayet geldi. Çağrı merkezinde 15 kişi vardı, 30 kişiye çıkardık, daha sonra da mobil uygulama başlattık. Vatandaşlar da bizimle beraber çalışıyor. Şu ana kadar 5 bin 743 firmadan 81 bin 666 ürün denetledik ve 366 firmanın 6 bin 399 ürününde haksız fiyat artışı tespit ettik” dedi.

Bakan Pekcan, firmaları da rahatsız etmeden bu uygulamaları sürdürdüklerini söyleyerek, "Hemen ceza kesmiyoruz, kendilerinden savunma istiyoruz. Savunma, kurul tarafından inceleniyor, haksız bulunursa ceza uyguluyoruz. İncelemeler halen devam ediyor, süreç işliyor. İş dünyasından gelen biri olarak serbest piyasa ekonomisine inanıyorum ama bu süreçte buna ihtiyaç vardı. Sonra inşallah her şey biraz daha yoluna girince, onu da kaldıracağız” diye konuştu.

Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, 1 Eylül tarihinden bugüne kadar 127 firma denetime tabi tutulurken, 758 ürün incelenmişti. Denizli Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada denetime tabi tutulan firmaların 23’ünden savunma istendiği, 3 firma haksız fiyat artışı konusunda Ticaret Bakanlığı’na bildirildiği açıklanmıştı. Ayrıca fiyat etiketi yönetmeliğine aykırılığı saptanan 14 firmaya idari yaptırım kararı uygulandığı bildirilmişti.