YSK; Belediye Meclis üyesi olup Belediye Başkan Yardımcılığı görevi yürüten isimlerin yerel seçimde tekrar Meclis üyeliğine aday olacaklar ise Başkan Yardımcılığı görevinden 1 Aralık’a kadar istifa etmesi gerektiğini açıklamıştı. Bu karara göre, Denizli’de Merkezefendi ve Pamukkale Belediyesi’ndeki 5 belediye başkan yardımcısı görevlerinden istifa etti.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), yerel seçimde belediye başkan aday adayı ya da belediye meclis üyesi olmak isteyen belediye başkan yardımcılarının 1 Aralık tarihine kadar görevlerinden istifa etmeleri gerektiğine karar vermişti.

MERKEZEFENDİ’DEN 3 PAMUKKALE’DEN 2 İSTİFA

Bu karar doğrultusunda Denizli’deki ilçe belediyelerinde istifa haberleri geldi. Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusu yapmayan ancak belediye meclis üyeliği için aday olacakları ileri sürülen 5 belediye başkan yardımcısı görevlerinden ayrıldı. 

Pamukkale Belediyesi Belediye Başkan Yardımcıları Selim Arkan ve Adnan Kaya; Merkezefendi Belediyesi’nden ise Ayhan Mazıoğlu, Hasan Kılıç, Yusuf Görgüç temayül gereği görevlerinden istifa etti.