AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Cumhuriyetin kuruluşunun 99’ucu yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. Milletvekili Şahin Tin yayımladığı mesajında; “Cumhuriyetimiz 99 yaşına girdi. Ecdadımızın bize bıraktığı azim, cesaret, kararlılık ve gayret ilk günkü gibi taze ve güçlü. Aziz milletimiz için bir mihenk taşı olan Cumhuriyeti ilelebet yaşatacağız” dedi.

“ECDADIMIZ NİCE DESTANLAR YAZDI”

Beyağaç’ta Türkiye Tek Örnek Olan Fil Dişi Fosili Bulundu Beyağaç’ta Türkiye Tek Örnek Olan Fil Dişi Fosili Bulundu

Türk milletinin her türlü sıkıntı ve zorluğa rağmen umut kapılarını araladığını belirten Milletvekili Şahin Tin; “Aziz milletimiz en zor zamanda bile her türlü sıkıntıya rağmen esareti elinin tersiyle itip umut kapılarını aralayan yürüyüşün ayak sesi olmuştur. Cumhuriyet ise Osmanlı Devleti’nin yıkılmasıyla birlikte bölgemizde ve geniş bir coğrafyada kendini hissettiren ümitsizlik ikliminin son bulduğu önemli bir başlangıçtır. Bundan 99 yıl önce Anadolu’dan tekrar yükselen güneş, umudun adı olmuştur. Bu zorlu tarihi süreçte nice kahramanlarımızı şehit verdik. Yokluk ve yoksunluk içinde vatan savunması yapan, Anadolu’yu muhafaza ve müdafaa eden kahraman ecdadımız nice destanlar yazdı. Tarih yaşanan bu sürece, cesarete, kahramanlığa ve fedakârlığa tanıklık etti. Türkiye Cumhuriyeti aziz milletimizin varlığı ve gücüdür. İstiklalimizin nişanesi, istikbalimizin aydınlık veçhesidir. Cumhuriyetimiz, gurur ve iftihar kaynağımızdır. Kutlu olsun” dedi.

“CUMHURİYET MİLLETİMİZİN ORTAK ESERİDİR”

Mesajında, Cumhuriyetin herkesin ortak değeri olduğunu belirten Milletvekili Şahin Tin; “Millet iradesinin egemen kılındığı bu eşsiz değer, ilelebet Anadolu coğrafyasında güçlü varlığını sürdürecektir. Cumhuriyet, bu ülkede yaşayan herkesin ortak değeridir. Milli birliğimize kasteden her girişim, aziz milletimizin sarsılmaz iradesi karşısında yok olup gitmeye mahkûmdur. Bize düşen cumhuriyetimizi tüm değerleri ile korumak, vasfını muhafaza etmek, güçlendirmek ve daha ileri seviyelere taşımaktır.  Ülkemize ve milletimize yönelik saldırılar her nereden gelirse gelsin, milli varlığımız karşısında yerle yeksan olacak, millet iradesi gücünü ve varlığını koruyacaktır. Cumhuriyet’e giden yolda nice kahramanlarımız canlarından vazgeçti. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, onun yol arkadaşları ile Cumhuriyet’in ilanını gerçekleştiren dönemin parlamenterlerini milletçe hep hayırla yâd ediyoruz. Bu uğurda hayatlarını feda eden kahramanlarımız ile Cumhuriyet tarihi boyunca vatan savunması için canlarını feda etmiş aziz şehitlerimizi rahmetle yâd ediyor, gazilerimizi minnetle anıyoruz.” dedi.

“DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ”

Cumhuriyet ile birlikte yeni bir devrin kapılarının açıldığını belirten Milletvekili Şahin Tin; “Türkiye’de Cumhuriyetin kuruluşuyla başlayan kutlu ve güçlü bir yürüyüş var. Bu yürüyüş aziz milletimizi her zaman daha ilerilere taşımış, egemenliğini kalıcı hale getirmiştir. Milletimizin inancı, kültürü, kılık kıyafeti ve geleneği yüzünden aşağılandığı dönemlere ait sayfalar artık kapandı. Devletimiz tüm kurumları ve imkânlarıyla aziz milletimizin emrinde ve hizmetindedir. Önce insan odaklı gayretimiz, bu aziz millete hizmet etmekle daha da anlam kazanmaktadır. Hemen her alanda ülkemizi daha da büyütmeye, geliştirmeye, kalkınmanın yollarını açmaya hep birlikte devam edeceğiz. Türkiye’nin istikrar ve güven iklimini ila nihayet yaşatacağız. Kahraman milletimiz ay-yıldızlı al bayrağımızın altında, vatan topraklarımız üzerinde hür ve bağımsız yaşama iradesini her koşulda koruyacaktır. Bizler de yılgınlığa düşmeden, yorgunluğa, küçük bir zafiyete bile izin vermeden gece gündüz var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.