Cumhuriyet Halk Partisi olarak, kadınların eşit yurttaşlar olması için yapılan devrimlerin yanı sıra, onların siyasal ve sosyal yaşamda hak ettikleri yere sahip olması için mücadele verdiklerini ifade eden Ali Osman Horzum, “Fransa ve İtalya’da kadınlara 1946’da, İsviçre’de ise 1971’de seçme ve seçilme hakkı tanınırken, CHP’nin Kurucu Genel Başkanı Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün girişimleriyle, kadınlarımızın iktisadi ve siyasal hayata katılmaları doğrultusunda atılan adımlarla, 1930′da belediye seçimlerinde seçme, 1933′te muhtar seçme ve köy heyetine seçilme, 5 Aralık 1934′te milletvekili seçme ve seçilme haklarına kavuşmuştur” diye konuştu.

Türkiye'de kadınların karşısındaki en önemli meselelerden birinin kadınlara eşit şartlar sunulmaması olduğunu vurgulayan Horzum, “Kadınlarımız bir çok iş kolunda ya tercih edilmiyor, ya da daha düşük ücretlerle, düşük statülü yarı zamanlı işlere sıkışmış durumdalar. Kadına karşı işlenen suçlarda da maalesef cezalar caydırıcılıktan son daraca uzak. Kadın cinayetleri her yıl artarak devam ediyor. Anayasa referandumunda ileri demokrasiye atıf olarak sunulan, ‘kadın ve çocuklara pozitif ayrımcılık’ maddesinin eylemde hiçbir işe yaramadığı, tecavüzün suç olmaktan çıkartılmaya, kadın mağdurların ipe sapa gelmez gerekçelerle failleştiği, faillerin ise mağdura’ dönüştürüldüğü bir ülkede yaşıyoruz. Kadın hakları için en önemli sözleşmemiz İstanbul Sözleşmesi’nden tek adamın kararı ile çekildiğimiz bir ülkede yaşıyoruz. Hem dünyada hem ülkemizde bu durum kader değildir, kabullenilmesine mahkûm olunan değiştirilemez koşullar değildir” ifadelerini kullandı.

Beyağaç’ta Türkiye Tek Örnek Olan Fil Dişi Fosili Bulundu Beyağaç’ta Türkiye Tek Örnek Olan Fil Dişi Fosili Bulundu

CHP’nin yüzde 33 kadın kotası uyguladığına dikkat çeken Horzum, “Çağdaş, bilimi kendisine rehber edinmiş kızlarımızın yetiştirilmesinin önüne engeller koymaya çalışan AKP’ye biz CHP olarak izin vermeyeceğiz. AKP kadınlar üzerinden iktidara gelmiş olmasına rağmen, kadını hala ikinci sınıf insan olarak görmektedir. Kadınları, eşinin emrinde, ikinci sınıf insan olarak gören, onları eve kapatıp sadece çocuk doğurma ile görevlendirmeyi amaçlayan AKP zihniyetine dur diyeceğiz. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği çağdaş Cumhuriyetimize sahip çıkmak için mücadelemizi sürdürüyoruz. Her türlü şiddetin son bulduğu yarınlarda buluşmak dileğiyle, tüm kadınlarımızın, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, eşitlik, özgürlük ve mutluluk dolu bir yaşam sürmelerini diliyorum” dedi.