Her taşıt sahibinin yaptırması zorunlu olan trafik sigortası, sigortalıyı tam anlamıyla güvenceye almıyor. Denizli’de ve Türkiye’nin her bölgesinde günde yüzlerce kaza meydana gelirken, maddi ve manevi kazalar sonrası çok sayıda mağduriyet ortaya çıkıyor. Denizli’de uzun yıllardır faaliyet gösteren Kağan Sigorta Acentelik Hizmetleri sahibi İmdat İldam, önemli uyarılarda bulundu. Meydana gelen kazalar sonrası bilinçli olunmadığı için mağduriyetler yaşandığına dikkat çeken İldam, Limitsiz-Limitsiz “İhtiyari Mali Mesuliyet Poliçesi” ile ilgili hayati bilgiler verdi.

Zorunlu araç sigortasında atlanan bir detay araç sahibini olası bir kazada on binlerce liradan edebilir. Kaza sonrası zorunlu araç sigortasının 50 bin liraya kadar hasarı karşıladığını birçok araç sahibi bilmiyor. Bu miktarı aşan maddi hasarlı kazalarda kişi kendi cebinden ödeme yapmak durumunda kalıyor ki, büyük mağduriyet oluşuyor.  Kağan Sigorta Acentelik Hizmetleri sahibi İmdat İldam, araç fiyatları ve parçalarının arttığı bu dönemde araç sahiplerini uyararak, sorunun çözümünün püf noktasını anlattı.

 “ZORUNLU TRAFİK SİGORTASI 50 BİN TL’YE KADAR ÖDEME YAPIYOR”

Araç sahiplerinin zorunlu trafik sigortası ile tam anlamıyla güvence altında olmadığını ifade eden i İldam, Limitsiz-Limitli “İhtiyari Mali Mesuliyet Poliçesi” hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Zorunlu trafik sigortasının herhangi bir kazada 50 Bin TL’ye kadar ödeme yaptığını ifade eden İldam, “ Yapılan standart sigorta 50 bin TL’nin üstüne çıkacak olan tutarları karşılamıyor. Bu noktalarda mağduriyet yaşamamak için limitsiz ‘İhtiyari Mali Mesuliyet Poliçesi’ çok önemli. Artan araba fiyatları ile birlikte yedek parçalarda da rakamlar çok yüksek seviyelere yükseldi. Ufak bir kazada bile binlerce lira masraf çıkabiliyor. Ancak trafik sigortası poliçesi ya da kasko sigortasına “İhtiyari Mali Mesuliyet Poliçesi” limitsiz olarak ekletilirse hem maddi hem de manevi ortaya çıkacak olumsuzluklar için herhangi bir ücret ödemek zorunda kalınmıyor. Ayrıca bu poliçe içinde çok yüksek rakamlar ödenmiyor, birkaç yüz TL’ye bunu yaptırarak kendinizi güvene alabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

Her taşıt sahibinin yaptırması zorunlu olan trafik sigortası, sigortalıyı tam anlamıyla güvenceye almıyor. Denizli’de ve Türkiye’nin her bölgesinde günde yüzlerce kaza meydana gelirken, maddi ve manevi kazalar sonrası çok sayıda mağduriyet ortaya çıkıyor. Denizli’de uzun yıllardır faaliyet gösteren Kağan Sigorta Acentelik Hizmetleri sahibi İmdat İldam, önemli uyarılarda bulundu. Meydana gelen kazalar sonrası bilinçli olunmadığı için mağduriyetler yaşandığına dikkat çeken İldam, “Sigorta Bilgi Merkezi” ve Limitsiz-Limitsiz “İhtiyari Mali Mesuliyet Poliçesi” ile ilgili hayati bilgiler verdi.

 “CEBİNİZDEN BİR KURUŞ BİLE ÇIKMAZ”

İldam herhangi bir kaza durumunda yaşanabilecekleri de şöyle özetledi; “Kimsenin başına gelmesini istemeyiz ancak herhangi bir kaza durumunda karşı tarafın zararı farz edelim ki 300 bin TL… Burada öncelikli yaptırmış olduğunuz trafik sigortası girecek ve 50 Bin TL’lik zarar karşılanacak. Geri kalan 250 Bin TL’yi de siz cebinizden ödemek zorunda kalacaksınız. Ancak limitsiz “İhtiyari Mali Mesuliyet Poliçesi” yaptırırsanız cebinizden bir kuruş ödemezsiniz. Geri kalan 250 Bin TL’yi de sigorta poliçeniz karşılar. Bu işlem için vatandaşlarımız çok yüksek rakamlar düşünüyor olabilir ancak rakamlar düşündükleri gibi yüksek değil…”