Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi tarafından hayata geçirilen Benim Mahallem Projesi'ne Merkezefendi ilçe sınırları içerisinde katılan 11 Mahalle Meclisi iftarda buluştu. Beyaz İnci Düğün Salonu'nda gerçekleşen iftar programına, Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Kültür, Turizm ve Tanıtım Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, Akçeşme, Akkonak, Bahçelievler, Başkarcı, Gültepe, Gerzele, Değirmenönü, İlbade,Karahasanlı, Muratdede ve Sevindik mahalle muhtarları ve meclisleri yer aldı. Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, bugüne kadar 26 mahallenin katıldığı Benim Mahallem'in Türkiye'ye örnek teşkil ettiğini söyleyerek, projenin her geçen gün büyümeye devam ettiğini ifade etti.

Amaç yaşam kalitesini artırmak

Değirmenci, "Buradaki amacımız mahalle ölçeğinde alınan kararlara herkes ortak olsun; çocuğuyla, genciyle, kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısı ile engellisi ile herkes yaşadığı mahallenin derdi ile dertlensin, alınacak kararlara dahil olsun istedik. Bu proje ile, karar alma mekanizmasını tabana yaymayı da hedefledik. Demokrasiyi, karar alma süreçlerini, en kılcal damarlarına kadar yaymayı amaçladık. Bu proje ile başarılı olduğumuza da inanıyorum. Proje çerçevesinde çocuklarımıza yönelik eğitimler düzenledik. Kadınlarımıza yönelik çeşitli programlar gerçekleştirdik. Özellikle kadınlarımızı bir çok sosyal projemize dahil ettik. Genel amacımız mahalledeki yaşam kalitemizi artırmak” diye konuştu.

"Mahalle halkı kader birliği içerisindedir"

“Benim mahallem" denildiğinde herkesin geçmişi yad ettiğini dile getiren Milletvekili Özkan ise, "Benim mahallem' denildiğinde çelikçomak oyunlarından yakan topa, samimiyetin, içtenliğin, kardeşliğin doyasıya yaşandığı o sıcak günlere gideriz. Mahallem demek komşuluk ve komşuluk hukuku demektir. Biz bugün medeniyetimizin en güzel, en müstesna örneklerinden birini yaşıyoruz. Bu güzel ayda paylaşmayı ve yardımlaşmayı yaşıyoruz. Mahalle kültürü böyle bir şey. Mahalle halkı olarak hepimiz kader birliği içerisindeyiz" diye ifade etti.