Anadolu’nun kadim topraklarında bağımsız yaşama irademizin sembolü Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin, açılış yıldönümünü bir kez daha coşkuyla kutladığımızı ifade eden Bülent Nuri Çavuşoğlu, “Hukuka saygının, laik ve demokratik değerlerin simgesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin 102. açılış yılı coşkusunu yaşıyoruz. Hürriyetin temel dayanağı ulusal olan egemenliğimizin 102. yılı heyecanına ortak oluyoruz. TBMM, her kökenden insanımızın bir asırdır millet çatısı altında kardeşçe yaşamasının güvencesidir. Dünyada ilk kez emperyalizme karşı bir mücadeleyi başarıyla sonuçlandıran Anadolu’nun kadim insanlarının bıraktığı mirası yaşatmak ve yüceltmek hepimizin asli görevidir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız insanlığın ortak geleceği olan çocuklarımıza en büyük armağandır” dedi.

‘HAKİMİYET KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR’

Cumhuriyetin ana ilkelerinin belirlenişinde 23 Nisan’ın bir kilometre taşı olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, “Atalarımız canlarını hiçe sayarak 1. Dünya savaşı sonrasında hiçbir ülkenin gösteremediği şanlı bir direniş gösterdi. 23 Nisan 1920’de milli mücadele kahramanlarımız yalnız Anadolu’nun değil tüm mazlum milletlerin istikbaline ışık tuttu. Amasya Genelgesini yayınlayan, Erzurum ve Sivas kongrelerini toplayan irade, 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni açtı ve Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ‘Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ diyerek emperyalizme ve tüm dünyaya, Anadolu’dan bağımsızlığı ve hürriyeti haykırdı. Esareti kabul etmeyenler, tutsaklığı kesin bir dille reddedenler Meclis’in açılmasıyla birlikte Cumhuriyet rejimine giden yolda en güçlü adımı attı” dedi.

‘TÜRK GENÇLİĞİ ATATÜRK'Ü UNUTTURMAYACAK’

Türk gençliğinin Atatürk'ü unutturmaya asla izin vermeyeceğini vurgulayan Çavuşoğlu, “2017 yılında yapılan referandumla gerçekleştirilen anayasa değişikleri maalesef Türkiye’de büyük bir kırılmaya neden oldu. Çoğulculuk, demokrasinin en temel ilkesidir ve ne yazık ki iktidar bundan koşar adım uzaklaştı. Bugün bir kişinin iki dudağına sıkıştırılmış bir egemenlik söz konusudur. Türk ulusu kadim tarihinden ve yakın geçmişinden aldığı güçle yeniden parlamenter sistemi en güçlü şekilde inşa edecek, karşı devrimin filiz vermesine asla izin vermeyecektir. Tüm insanlıkla birlikte zor zamanlardan geçtiğimiz bu günlerde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı aynı coşku ve heyecanla balkonlarımızı Türk Bayraklarıyla gelincik tarlasına çevirerek, kutlayacağız. Meclis’imizin açılmasına önderlik eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarını bir kez daha minnetle anıyor, saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz.”