Kahramanmaraş merkezli depremin ardından etkilenen 10 ilde, ekipler ve vatandaş iş birliğinde arama-kurtarma ve yardım faaliyetleri yoğun bir şekilde yürütülüyor. İl merkezi ve ilçelerde yemek dağıtım alanı oluşturulurken, binlerce tırla gönderilen yardımlar bölgeye ulaşmaya devam ediyor.

Telafisi İmkansız Zararlar Doğurabilir Gerekçesi İle Mahkeme O Taş Ocağına Dur Dedi Telafisi İmkansız Zararlar Doğurabilir Gerekçesi İle Mahkeme O Taş Ocağına Dur Dedi

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından bölgeye ulaşan Denizli DAK ekibi, enkaz altında kalan birçok vatandaşı kurtararak umutları oldu.

Depremin olduğu ilk gün tüm ekiplerin olduğu gibi Denizli DAK (Dağ Arama Kurtarma) ekibi de yola çıktı. Depremin en çok hasar verdiği illerden biri olan Hatay'da çalışmalarına başlayan ekipler, gece gündüz demeden mücadelelerini yoğunlaştırdı. 7’den 70’e bir çok vatandaşı kurtararak tarihi anlara şahitlik eden ekipler, depremzedeleri yalnız bırakmadı. Enkazın altında tespit ettikleri kişileri ilk müdahalenin ardından sakinleştirerek çalışmalarına hız kesmeden devam eden ekipler, diğer görevlilerle beraber umutlar azalsa da bir kişiye dahi ulaşmak için gece gündüz demeden yoğun çaba sarf ediyor.