Pazar günü sabah ilk saatlerden itibaren güneyli yönlerden fırtına (60-80 km/saat) seklinde eseceği tahmin edilmektedir. Pazartesi sabah saatlerine kadar etkili olması beklenen şiddetli fırtınanın meydana getirebileceği çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi ile ulaşımdaki aksamalar ve olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Fırtınanın yön, şiddet ve etkileyeceği alan konusundaki olası deşikliklerle Meteoroloji Genel Müdürlüğünün güncel tahmin ve uyarıları takip edilmelidir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün, Orta Akdeniz üzerinde oluşan fırtınanın, cumartesiyi pazara bağlayan gece saat 01.00 sıralarında Türkiye'nin batı kıyılarına ulaşacağı uyarısı üzerine bölgede kırmızı alarm verildi. Rüzgarın hızının saatte 120 kilometreye kadar çıkabileceği, yağışın da metrekarede 100 kilogramın üzerine çıkabileceği duyuruldu. Fırtınanın İç Ege'deki Denizli'nin bazı ilçelerine kadar ulaşabilme ihtimali üzerine resmi kurumlara da acil kodlu uyarılar gönderildi. İl Afet Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı gerekli önlemleri aldı. İki kurumda izin iptal edilirken, hazırlıklı olunması talimatı verildi. Fırtınadan etkilenme ihtimali bulunan Kale, Tavas, Beyağaç, Sarayköy ve Acıpayam ilçelerinde kırmızı alarm verildi.

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, ilçe genelinde kuvvetli yağış ve fırtına beklendiğini bildirdi. Arslan, belediyenin ilgili birimlerinin olası sağanak yağış ve oluşabilecek her türlü olumsuzluğa karşın gerekli hazırlıklarını yaptığını dile getirerek, vatandaşların her türlü olumsuzluğu karşı 0258 571 5028 NO’lu hattını ve ya Whatsapp 05302684863 hattını arayarak bilgi verebileceklerini söyledi.