Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık, Miraç Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi;

“06 Şubat 2023 günü meydana gelen asırlar boyunca benzeri görülmemiş bir depremin acılarının yaşandığı bir atmosferde, manevi hayatımızı yeniden gözden geçirmemize vesile olacak olan Miraç Gecesine yaklaşmış bulunmaktayız. 17 Şubat 2023 Cuma akşamı Mübarek Miraç Kandili/Gecesi’dir. Hicretten bir buçuk yıl önce gerçekleşen ve Kur’an-ı Kerim’de adını sureye veren İsra Gecesi hakkında; “Kendisine ayetlerimizden (delillerimizden) bir kısmını gösterelim diye kulunu bir gece Mescid-i Haram’dan, çevresini bereketlendirdiğimiz Mescid-i Aksa’ya götüren Allah’ın şanı ne yücedir.” buyurulmaktadır.

Bu gecenin hediyeleri olan;

Günde beş kez Rabbimizle  buluşma imkanı veren “Müminin Miracı” namaz.

Bakara Suresinin son iki ayeti kerimesi ki; bize dualarımızda Rabbimize ilticayı öğreten ayetler ve tevhid inancının önemini bize hatırlatan, tevhide aykırı bir durumun olmaması halinde ebedi kurtuluşa ereceğimiz müjdesini bize veren muştudur.

Beyağaç’ta Türkiye Tek Örnek Olan Fil Dişi Fosili Bulundu Beyağaç’ta Türkiye Tek Örnek Olan Fil Dişi Fosili Bulundu

Aziz Kardeşlerim!

Depremde yitirdiğimiz  35 bin 418 vatandaşımızın acılarının içimizi yaktığı, depremden kurtulan ve hayatları değişen milyonlarca insanımıza sahip çıkmamız  gereken bu zaman dilimindeyiz. İşte böyle bir zamanda bize sekinet ve teslimiyet aşılayan Miraç Gecemizin ihyası halinde birçok sıkıntımızın ortadan kalkabileceği bilinci ile Rabbimize yalvaralım, içine düştüğümüz sıkıntılardan devletimizi ve milletimizi feraha kavuşturmasını Rabbimizden talep edelim.

Her türlü salgın hastalığın yayılmasına engel olmak için belirlenen tedbirlere hassasiyetle uyalım. Camilerimizde de belirlenen temizlik kurallarına uyalım.

Bu vesileyle başta depremde ve salgın hastalık sebebiyle vefat eden kardeşlerimize Rabbim rahmet eylesin, depremde yaralanan hastalarımıza şifalar versin. Devletimizin, vatanımızın ve milletimizin bekası, ezanımızın okunması ve ay yıldızlı bayrağımızın göklerde dalgalanması için can veren, kanını akıtan aziz şehitlerimizin ruhları şad olsun. Yüce Rabbim gazilerimize acil şifalar ihsan eylesin. Kulluğun ve insani değerlerin en yüce mertebelere çıkışını simgeleyen ve beraberinde müjdeler getiren bu gecenin insanlığa, aziz milletimize ve bütün İslam Alemine sağlık, huzur, bereket ve mutluluk getirmesini Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum.”