Denizli Sanayi Odası 4 Ekim’de seçimlere gidecek. Bin 500 üye 17 meslek komitesinde 37 kişilik Denizli Sanayi Odası Meclisini belirleyecek. Meclis’te kendi içinde Denizli Sanayi Odası Meclis Başkanı, Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerini seçecek. 4 dönem 17 yıldır Denizli Sanayi Odası Başkanlığını yürüten Müjdat Keçeci’de yapımı geçtiğimiz aylarda tamamlanan ve faaliyete geçen Oda binasında basın toplantısı düzenleyerek 17 yıllık görev süresince yaptığı çalışmaları ve hayata geçirdiği projeleri sıraladı.

Denizli Sanayi Odası’nda 17 yıldır Başkanlık görevini yürüten Müjdat Keçeci, düzenlediği basın toplantısıyla 4 Ekim’de gerçekleşecek oda seçimlerinde tekrar aday olmayacağını yinelerken, Denizli Sanayi Odası Meclis Başkanlığı görevi içinse yeşil ışık yaktı. Oda Başkanlığı döneminde Denizli sanayisi, iş dünyası ve Denizli için hayata geçirdikleri önemli başarıları bir bir sıralayan Keçeci, içinde uhde kalan yapmayı başaramadığı bir projeyi de gündeme getirdi.

 “3.3 MİLYON DOLARLIK BORCU ÖDEDİK”

Göreve geldiklerinde önemli bir borç yükü bulunduğunu belirten Keçeci, “Göreve geldiğimiz Mart 2005’te Denizli Sanayi Odası, kendini idame ettirmekte zorlanan, ağır borç yükü altında bir kurumdu. Masasından sandalyesine haczedilmişti. Tedbir konduğu için banka hesabını bile kullanamaz bir durumdaydı. Yılmadık! Gecikme faizleri hariç 3,3 milyon dolar olan borcumuzu, aklımızı, ilişkilerimizi ve kredibilitemizi kullanarak çok şükür son kuruşuna, son sentine kadar ödeyip sıfırladık” dedi.

“ÇARDAK OSB VE MAKİNE OSB’YE CAN VERDİK”

Avcıların Sezonu Sona Erdi Avcıların Sezonu Sona Erdi

Denizli sanayisi ve kenti için çok önemli bir yer olan Denizli Çardak Organize Sanayi Bölgesini canlandırdıklarını belirten Keçeci, “Çardak OSB, yönetime geldiğimizde, adeta kaderine terk edilmiş haldeydi. Parçalı parselasyondan, odanın mülkiyetinin takyidatlı olmasından, alacaklı bankanın tutumuna kadar pek çok mesele yüzünden, o sırada Çardak OSB bir kördüğümden farksızdı. Bunu da çözmeyi kendimize görev bilip, gecikmeden harekete geçtik. Zaman aldı ama bu sorunun da üstesinden geldik. Bu konuda Sayın Bakanımız Nihat Zeybekci’nin bizlere olan desteğini hiç eksik etmediğini belirtmeliyim.  Başka bir başarımız da hiç kuşkusuz, Denizli Makina İhtisas OSB’yi kurup tescil ettirmemizdir. Makine imalatı, Denizli sanayisi için çok değerli bir üretim faaliyeti. Bin bir zorlukla Denizli’nin dört bir yanında makine imalatı yapmaya çalışan sanayicilerimiz, Denizli Makina İhtisas OSB’nin hayata geçmesiyle benzersiz imkan ve şartlara sahip olacaklar. İnanıyorum ki, gelecekte Denizlimize ve ülkemiz ekonomisine çok daha büyük katkılarda bulunacaklar. Bu konuda Denizli Makine Sanayici ve İş Adamları Derneği’ne teşekkür ediyorum” dedi.

Denizli Sanayi Odası’nda 17 yıldır Başkanlık görevini yürüten Müjdat Keçeci, düzenlediği basın toplantısıyla 4 Ekim’de gerçekleşecek oda seçimlerinde tekrar aday olmayacağını yinelerken, Denizli Sanayi Odası Meclis Başkanlığı görevi içinse yeşil ışık yaktı. Oda Başkanlığı döneminde Denizli sanayisi, iş dünyası ve Denizli için hayata geçirdikleri önemli başarıları bir bir sıralayan Keçeci, içinde uhde kalan yapmayı başaramadığı bir projeyi de gündeme getirdi.

“HİZMET BİNAMIZI TAMAMLADIK”

En büyük başarılarından birisinin Denizli Sanayi Odası Hizmet Binasını tamamlayarak hizmete açmak olduğunu belirten Keçeci, “Tüm zorlukları aşıp, aydınlığa çıkışımızın eşsiz bir timsali olarak, yeni hizmet binamızı gösterebilirim. Bu çatı altında Denizli Sanayi Odası gelecek yönetimleri ile önemli çalışmalara imza atmaya devam edecek. Bu da benim için en güzel hediyedir” dedi.

“ADAY DEĞİLİM”

Basın mensuplarının ‘Meclis Başkanlığı için aday mısınız?’ sorusunu yanıtlayan Keçeci, “DSO Yönetim Kurulu Başkanlığına aday olmayacağımı açıklamıştım. 17 yılık görev süremiz yeterli bence. Yönetimimizden iki genç arkadaşımıza bu yolu açtık. Yeni dönem için adaylıklarını açıkladılar. Her ikisine de başarılar diliyorum. Seçimler sonrasında göreve gelen arkadaş gurubumuz DSO Meclis Başkanlığı konusunda ise bizim tecrübemizden ve ikili ilişkilerimizden yararlanmak isteyip bu makamı bize önerirler, bu hizmeti yap derler ise oturur düşünürüz. Ancak şuanda hiçbir göreve talip olmadığımı bir kez daha yineliyorum” dedi.

“BAŞARAMADIM”

17 yıllık görev süresinde yapmak isteyip başaramadığı bir konunun olup olmadığının sorulması üzerine açıklama yapan Keçeci, “Hassas bir noktama parmak bastınız. İnsanlar beni tanırlar. Yaptıklarımı da yapamadıklarımı da açıkça söylerim. Sanayi kenti Denizli’de ihracat anlamında önemli bir yer tutan demiryolu taşımacılığı anlamında çok şey söyleyebilirim. Denizli-İzmir Demiryolu projesinin yapımıyla ilgili geçmişte sayın Cumhurbaşkanı, Bakanları dahil görüşmediğimiz kimse kalmadı.  Ancak böyle bir yatırımın hayata geçmesini başaramadık. 10 milyar dolar dış ticaret hacmi olan bir Denizli’nin limanla bağlantısı yok. Hammadde ve ürünlerini limanlara karayolu taşımacılığı ile ulaştırmak çok büyük maliyetler getiriyor. Denizli sanayicisi dünya pazarında rekabeti nasıl yapacak, verimliliği nasıl artıracak? Yapın demiryolumuzu! Bu sayede yarattığımız katma değerle ihracatta kazanacağımız rekabetle hem Denizli hem de ülkemiz kazanır. 17 yıllık süreçte anlatamadık, anlayamadılar. Ama beceremedik. Demiryolunu Denizli’mize kazandıramadık” dedi.