10 Haziran'da açıklanan Valiler Kararnamesi ile Vali Hasan Karahan'ın yerine Denizli'ye atanan Vali Ali Fuat Atik, göreve hızlı başladı. Buluşmalarına erken başlayan Vali Atik, Denizli basınıyla buluştu. Efsane Vali Recep Yazıcıoğlu'na benzetilen Vali Atik, böyle bir amacı olmadığını belirterek vatandaşlarla iç içe olmaktan hoşnut olduğunu söyledi. Atik, "Ben önce Allah'ın kuluyum, sonra eşimin eşiyim; çocuklarımın babasıyım, en son valiyim. Recep Yazıcıoğlu'na benzetilmek hoş bir şey ancak, böyle bir amacım yok. Vatandaşla iç içe olmaktan dolayı mutluyum. Mesaiden sonra eve gidip oturmayı seven biri değilim. Hanımı alıp dışarı çıkmam lazım. Siirt'te de böyle yaşıyordum." ifadelerini kullandı.

GÖREV YAPTIĞIM İLLER ARASINDA EN DÜZENLİ VE TEMİZ İL

Atama kararından sonra Denizli ile ilgili araştırma yaptığını ifade eden Vali Atiiik, Denizli'nin görev yaptığı iller arasında en düzenli ve temiz il olduğunu söyledi. Vali Atik, "Denizlili vatandaşlar iklimleri gibi sıcak insanlar. Sokakta dolaşırken bunu farkediyorsunuz. Türkiye'de hemen her ili gezdim, bir Denizli'yi görmemiştim. Görev yaptığım iller arasında gördüğüm en temiz ve düzenli il. Bunu beklemiyordum." dedi.

SİİRT YANLIŞ BİLİNİYOR

Siirt'te görev yaptığı süre zarfında vatandaşlarla sık sık iç içe olmaktan mutlu olduğunu kaydeden Vali Atik, Siirt'in çok yanlış bilindiğini söyledi. Vali Atik, "Siirt Denizli'ye göre mahrumiyet bölgesi. Ancak, Siirt çok yanlış tanınan bir il. Sanki her gün sokakta çatışmaların olduğu, terör olaylarının sık olduğu bir il olarak görülüyor. Halbuki, çok güzel ve insanlarının birbirine saygılı olduğu bir il. Sadece kırsalda 60 civarı PKK yapılanmasını tespit ettik ve bu konuda mücadele verdik. Ben ayrıldığımda 10 civarı terörist kaldı." dedi.

BASINLA KARŞILAŞINCA ŞAŞIRDI

Denizli'de bulunan basın mensubu sayısını duyduğunda şaşırdığını belirten Vali Atik, ilk defa bu kadar basın mensubuyla konuştuğunu söyledi. Atik, "Ben Denizli'de bu kadar basın mensubu olduğunu bilmiyordum. Burada basının çok güçlü olduğunu farkettim. Zannediyorum 200 civarı basın çalışanı varmış. 4 tane televizyon kanalı varmış. Siirt'te sadece bir televizyon kanalı vardı." diye konuştu.