Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Atatürk'ün Denizli'ye gelişinin 92. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, “Cumhuriyetimizi kurarak bizlere özgür ve bağımsız bir ülke bırakan, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, "Büyük Ege Gezisi" kapsamında şehrimize gelişinin 92. yıl dönümünde bir kez daha sevgi, saygı ve özlemle anıyorum” dedi.

Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Atatürk'ün Denizli'ye gelişinin 92. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında şu sözlere yer verdi;

Boyacı, ‘Kadir Gecesi Bin Aydan Daha Hayırlıdır’ Boyacı, ‘Kadir Gecesi Bin Aydan Daha Hayırlıdır’

“92 yıl önce bugün, Türk milletinin onurlu direnişinde, hep en önde yer alan Denizli halkı ile o mücadelenin başkahramanı Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün buluşması gerçekleşmişti. Millî mücadele ateşini yüreklerinde hisseden ve başarıya ulaşması yönünde önemli gayretleri bulunan Denizlili vatandaşlarımız o gün liderini bağrına basarak coşkuyla karşılamışlar, aynı zamanda şehrimizi onurlandırmasının haklı gururunu yaşamışlardır.

O dönem Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü küçük bir Anadolu kasabası görünümünde karşılayan Denizli, bugün müteşebbis ruhlu ve hayırsever insanıyla Türkiye’nin gözbebeği, marka bir kent haline gelmiştir.

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün: “Kendiniz için değil, bağlı bulunduğunuz ulus için elbirliği ile çalışınız. Çalışmaların en yükseği budur.” sözünü düstur edinen Denizli’miz, bugün de sanayi, tarım, turizm gibi iş kollarında büyüyerek daha yüksek seviyelere ulaşma adına azim ve kararlılıkla çalışmaya devam etmektedir.

Şüphesiz daha etkili bir mesafe alma konusunda tüm Denizlililerin ortak bir iradeye sahip olması en büyük gücümüzdür. Birlikte ve özgür yaşama azmi kırılmadıkça bir milletin asla yok edilemeyeceğini, vatanı bildiği topraklarının asla elinden alınamayacağını tüm dünyaya ispatlayan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün muasır medeniyetler düzeyine ulaşma hedefi doğrultusunda aynı kararlılıkla her daim çalışmaya devam edeceğimize inancım tamdır.

Hayatı boyunca sürdürdüğü özgürlük ve uygarlık mücadelesinde gücünü Türk milletinden alan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün aziz hatırasını Denizli’ye teşriflerinin 92. vesilesiyle bir kez daha saygı ile yâd ediyor; ulu önderi, kahraman silah arkadaşlarını, istiklalimiz, birlik ve beraberliğimiz uğruna canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle; kahraman gazilerimizi saygı, şükran ve minnetle anıyorum”