Denizli kuraklık nedeniyle adeta kavruluyor. Tarım alanlarındaki sulama suyu sıkıntısı ise, ekili arazileri adeta küle çevirdi. Denizli’de birçok verimli ovada susuzluk-kuraklık, üretime ciddi zarar verirken, çiftçinin yürük yakan feryadı ise üst perdeye ulaştı. Denizli Milletvekili ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, kuraklık nedeniyle ayak basmadık yer bırakmayıp, tarım alanlarındaki susuzluğun etkileri ve çiftçileri dinledi.

KOMİSYON ÜYELERİ DENİZLİ’DE

 Bu çalışmanın yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla CHP Tarım Komisyonu üyesi milletvekilleri incelemelerde bulunmak üzere Denizli’ye geldi. İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır ve Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun Denizli’de CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, CHP İl Başkanı Nuri Çavuşoğlu ile birlikte Honaz, Acıpayam, Çardak, Çal başta olmak üzere birçok tarım alanında çiftçilerle buluştu, sıkıntıları dinledi. Susuzluktan adeta kırılan tarım alanlarında incelemelerde bulundu. Tarım Komisyonu ayrıca, Denizli Merkez Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici’yi ziyaret ederek Denizli’de kuraklığın ve susuzluğun verdiği zararın boyutu hakkında bilgi aldı. Ayrıca uygulanan tarım politikaları hakkında değerlendirmeler yapıldı. 

“BİZDE YANDIK”

Tarım alanlarında alın teri döken kadını, erkeği çiftçiler, kuraklık ve susuzluk nedeniyle ürünlerinin adeta yandığını, yüreklerinde de aynı yangını yaşadıklarını söyledi. Hayvanlarına yem yapmak için yulaf ektiğini belirten çiftçi, ancak bir karış boya yulafını biçemediğini ve tarlada kaldığını söyledi. Bu yıl kuraklık nedeniyle ürün rekoltesinde büyük düşüş yaşayacaklarını belirten çiftçiler, borçları nedeniyle icra takipleriyle karşı karşıya olduklarını belirterek, yardım istedi.

“ÇİFTÇİMİZİN YANIDAYIZ”

Kuraklığın pençesinde tarım alanlarını can çekiştiğini, çiftçinin perişan olduğunu belirten Denizli Milletvekili ve CHP Genel Başkan yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, “Günlerdir çiftçimizle birlikte tarım alanlarındayım. Çiftçi perişan. Kuraklığa kulaklarını tıkayan bir iktidarı görüyoruz. Ve diyoruz ki, tüm Türkiye’de acil tedbir alınması lazım. Ekili alanlar büyük tehlike altında. Buğdayda, arpada, yulaf da tehlike çanları çalıyor. Üretim kaybı yaşayan çiftçilerimizin durumunu raporlandıracağız. İktidara ise, bu dönemde çiftçimizin uğradığı zararları, çözüm önerilerimizi, iktiranı bu yolda atması gereken acil adımları, nasıl destek olunduğunu ve olunması gerektiğini raporlarla anlatacağız. Çiftçimizin taleplerini bir bir ileteceğiz. 2022 yılında da nasıl bir planlama yapılmasının çözüm önerisiyle aynı zararın tekrarlanmaması için Mecliste çalışacağız” dedi.