Denizli’de il merkezi ile Sarayköy, Acıpayam, Tavas ve Çivril ilçelerinin ardından doğalgazın ulaşmadığı 7 ilçeye daha doğalgaz geliyor. Enerya Denizli Gaz Dağıtım tarafından yapılacak yatırım için Denizli Büyükşehir Belediye meclisinde Plan ve Bütçe komisyonu kararı karara bağlandı. Buna göre Baklan, Bozkurt, Buldan, Çardak, Çal, Çameli ve Kale ilçelerine doğalgaz yatırımı için onay çıktı. 7 ilçedeki çalışmaların kısa sürede başlaması hedefleniyor. 

Denizli’de doğalgazın henüz ulaşmadığı 7 ilçe doğalgaza kavuşuyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Kasım ayı meclis toplantısında alınan kararla Çal, Baklan, Bozkurt, Buldan, Çameli, Çardak ve Kale ilçeleri için plan ve bütçe komisyonu kararı kabul edildi.

BAKAN DENİZLİ ZİYARETİNDE İŞARET ETMİŞTİ

Ağustos ayında Denizli’ye ziyaret ve açılışlar için gelen Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de, talepleri dinlemiş ve, “ Bugün yaptığımız değerlendirmeler doğrultusunda inşallah diğer ilçelerimize de doğalgazı götürmek için gerekli kararları aldık. Bugüne kadar toplam abone sayısı itibariyle baktığımızda 300 bine yaklaşan abonemiz var. Kapasite bunun neredeyse 50-60 bin üzerinde. Diğer vatandaşlarımızı da süratle doğalgaz konforuna kavuşmasını arzu ediyoruz. Bu yatırımın bir yerde karşılık görmesi açısından önemli… Bugüne kadar Acıpayam, Çivril, Honaz, Merkezefendi, Pamukkale, Sarayköy, Serinhisar ve Tavas ilçelerimize gaz verdik. Şu anda doğalgaz verilmeyen ilçelerimiz Babadağ, Çal, Baklan, Çameli, Bekilli, Çardak, Beyağaç, Güney, Bozkurt, Kale ve Buldan ilçelerimiz var. Bunlar içerisinden yaptığımız ilk değerlendirmelerde nüfus ve tüketim potansiyeli dikkate alarak bu ilçelerimizin büyük bir kısmına İnşallah doğalgaz götüreceğiz. Baklan, Bozkurt, Buldan, Çardak, Kale ve Çal ile alakalı boru gazı götürmek suretiyle bir kısmına SNC dediğimiz taşıma yöntemiyle doğalgaz götürerek doğalgaz konforunu ulaştırmış olacağız” ifadelerine yer vermişti. Bu gelişmenin üzerine Denizli Büyükşehir Belediyesinin Kasım ayı meclis toplantısında alınan karar sonrası diğer ilçelerde doğalgaz hayaline kavuştu.