1 Aralık’ta başlayan kış lastiği uygulamasının Denizli’de denetimleri sürüyor. Trafik kontrollerine takılan ve yazlık lastiğini kış lastiğini değiştirmeyenlere ceza yağmaya devam ediyor. Zorunlu olarak kış lastiği takmalarını gereken ticari araçlara kurallara uymamaları durumunda 715 lira ceza kesiliyor.

Kış lastiği uygulaması, şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan araçlar başta olmak üzere tüm ticari araçlar için 1 Aralık'ta başladı. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 2012'de yürürlüğe giren "Araçların Yüklenmesine İlişkin Ölçü ve Usuller ile Tartı ve Boyut Ölçüm Toleransları Hakkında" yönetmeliğine göre kış şartlarına uygun olmayan kar lastiği takılmamış araçların yola devam etmelerine izin verilmeyecek.

Kurala uymayan araçların işletmecilerine 715 lira ceza uygulanıyor. Söz konusu uygulama 1 Nisan'da sona erecek. Kış lastiği takma zorunluluğunun başlaması ile Denizli Trafik Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler de uygulamalara başladı. Ekipler, Denizli’nin belirli noktalarında yaptıkları uygulamada otobüs, kamyon, TIR ve ticari araçları tek tek durdurarak lastiklerini kontrol etti. Ekipler, durdurulan araçların evraklarını kontrol ederken kış lastiği takmayan sürücülere 715 lira para cezası keserek lastiklerini değiştirmeleri konusunda uyarılarda bulundu.