Eğitim-Sen Denizli şubesi 11. Olağan kongresi bugün gerçekleşti. Divana Selçuk Göçer, Hayati Demir, Serkan Özkan seçildi. Saygı duruşu ile başlayan kongreye Sol Parti, Emek Partisi, Yeşil Sol parti, CHP temsilcileri, 78’liler Derneği temsilcileri de katıldı. 10. dönem Eğitim-Sen İl Başkanı Mehmet Dede konuşmasında, “Yapacağımız kongremizin emek mücadelesinde ve sendikal mücadelede önü açıcı olmasını dilerim. Asıl başarı güçlenmek, hak alıcı bir örgüt haline gelmektir. Bunun yollarını aramak daha çok düşünmek, daha çok çalışmak zorundayız. Birleşik emek mücadelesini hayata geçirmeliyiz. Birleşerek kazanacağımızı da asla unutmamalıyız” dedi.

Sol Parti il Başkanlığı adına konuşan Orhun Çoban ise konuşmasında, “1908’de kurulan Cemiyet-i Muallimin’den TÖS’e, TÖS’den TÖB-DER’ere, TÖB-DER’den Eğit-Sen’e ve 1995’ten günümüze eğitimcilerin örgütlü mücadelesini kesintisiz sürdüren Eğitim-Sen’li eğitim emekçilerine; öğretmenlere, özveriyle yardımcı hizmetler sunan çalışanlara SOL’dan bir merhaba ile kongrenizi selamlıyoruz! Ülkemizin elzem sorunlarından biri kuşkusuz eğitim alanında yaşanan gericileşmedir. Eğitim emekçilerinin bu konudaki mücadelesinin, attığı adımların ve karşı duruşun yanında olmaya devam edeceğiz. Bugün için ihtiyacımız olan niteliği arttırılmış, kamusal, laik, ücretsiz, anadilde eğitim talebinin gerçekleştirilmesi... Eğitim emekçilerinin başta 3600 ek gösterge gibi seçimde sözü verilen mali haklarının teslim edilmesi, iş güvencesinin koşulsuz sağlanması, zamlar karşısında alım gücü zayıflayan emekçilerle yeni bir toplu sözleşme yapılmasıdır” dedi.

Tek liste ile yapılan kongrede Hüseyin Tıpırdamaz Eğitim-Sen Denizli şubesi başkanlığına seçildi. Ayrıca Hüseyin Savaş İnbaşı (mali sekreter), İsmet Öztürk (örgütlenme sekreter), Sevil Özdemir (eğitim sekreter), Ebru Koç Acar (kadın sekreteri), Mehmet Levent Yurtsever (genel sekreter), Hüseyin Özdemir (hukuk sekreteri) seçildi.