Gülizar Biçer Karaca konuşmasına; geçtiğimiz pazar günü, Denizli'nin Serinhisar ilçesinde ve Honaz'ın Menteş, Kızılyer, Kaklık ve DereÇiftlik Mahallelerinde meydana gelen dolu sebebiyle zarara uğrayan tüm çiftçilere, üreticilere geçmiş olsun dileklerini ileterek başladı.

“TEKSTİL MEMLEKETİNDE PAMUK SIKINTISI”

Denizli’nin tekstil memleketi olduğunu ve burada ham madde olarak pamuk bulmakta ciddi sıkıntılar yaşandığını belirten Karaca; Pamuk üreticisinin desteklenmediği ve alınterinin karşılığını alamadığı için meyve yetiştirmeye başladığını, Pamukkale ve Sarayköy ovalarının artık beyaz örtüyle kaplı olmadığını belirten Biçer Karaca pamuk stratejik ürün olarak ilan edilmeli ve desteklenmesini söyledi.

“İLÇELERDE YAŞANAN SU SORUNUNA DİKKAT ÇEKTİ”

Denizli Acıpayam, Çal, Çivril ve Baklan ilçelerinde bir yılı aşkın süredir su sorunu yaşanmakta olduğunu aktaran Biçer Karaca,  “Çiftçilerimiz, Devlet Su İşlerine devredilen sulama birliklerine geçtiğimiz yıl paralarını yatırdılar ancak ‘Kuraklık var’ denilerek su bedellerini ödedikleri hâlde su alamadılar” dedi. Geçtiğimiz yıl yeterli su verilmediği için, mısır üretiminde verimliliğin azaldığını söyleyen Karaca; tarımla uğraşan çiftçilerin sorunlarını giderebilmenin tek çaresinin su sorununun çözümü olduğunu vurguladı.

“AYDIN-DENİZLİ OTOBANINA, ŞİRKET KARINA FEDA EDİLEN TARIM ARAZİLERİ”

Karaca, “Denizli'de Sarayköy ve Pamukkale Ovalarında yaklaşık 12 bin dönümlük arazide Global G.A.P. denilen ve tarımsal üretimde ‘yeşil pasaport’ olarak adlandırılan bir ruhsata sahip ve bu ruhsatla üretimi yapılan, çok ciddi ekonomik getirisi olan, yüzde 100'ü ihracat edilen meyveler üretilmektedir” dedi. Karaca; Denizli’nin yeşil pasaport denen ‘GLOBAL G.A.P sertifikalı ürün’ çeşitliliği bakımından birincilik sağlamış olduğunu ve altı yedi yıldır Türkiye birinciliğini hiçbir ile bırakmadığını ancak Denizli-Aydın Otobanının tam da GLOBAL G.A.P sertifikalı ürünlerin ekildiği 12 bin dönümlük araziden, tarladan geçirildiğini ve şu an 5 bin dönümlük bölümün otoyol projesiyle heba edilmiş durumda olduğunu belirtti. Ziraat odaları ve çiftçilerin güzergâhın değişmesi için defalarca başvurmasına rağmen, şirketin daha az maliyet daha çok kârla otoyolu yapmasına olanak vermek için çiftçilerin feryatlarına sessiz kalındığını öne sürdü.

“SANAYİCİNİN DEMİRYOLU TALEBİNİ MECLİS KÜRSÜSÜNDE DİLE GETİRDİ”

Biçer Karaca, Denizli-İzmir arasındaki demiryolunun restore edilmesi için yıllardır talepte bulunan tekstil sektörü temsilcilerinin de sesi oldu. Gülizar Biçer Karaca, “Kara yoluyla Alsancak Limanı'na gönderilecek olan ürünler çok pahalıya mal olmakta ve bir centin bile dünya rekabet ortamında çok önemli olduğu bir süreçte maalesef tekstil üreticilerimiz ihracatlarını kara yoluyla yaptıkları için kar etmeleri zorlaşmaktadır” dedi.

“ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNE DOĞALGAZ VAADİNE NE OLDU?”

92 firma için altyapısı, üstyapısı hazırlanmış olan Denizli'nin Çardak ilçesindeki organize sanayi bölgesinin hâlâ doğal gaza kavuşamadığını dile getiren Gülizar Biçer Karaca, bütün çevre iller 5. derece teşvik kapsamına alınmışken ve Çardak Organize Sanayi Bölgesi’nin tüm şartlara sahip olmasına rağmen teşvik kapsamına alınmadığını söyledi.

“TAM KAPANMADA SOSYAL DESTEK KALKANI NEDEN YOK?”

Karaca, “Denizlili müzisyenler, Denizlili tuhafiyeciler, Denizlili ayakkabıcılar, Denizli'nin tüm esnafı, Denizlili taksi şoförleri, Denizlili ulaşım sektöründe çalışan minibüs işletmeleri, Denizlili kahvehaneciler, lokantacılar esnaflar diyor ki: ‘Madem tam kapanma kararı verdiniz, o zaman tam kapanmanın maliyeti kadar sosyal destek kalkanını da hazırlayın, bize sosyal destekte bulunun’ sözleriyle vatandaşın şikayetlerini genel kurul huzurunda sunarak, konuşmasına son verdi.