KARAÇAY, "ÖNEMLİ OLAN ÇIKMASI"

Üyelerinin büyük bölümünün internet gazeteciliği yaptığını belirten Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Muhammet Karaçay, "Kanun teklifini, gazetecilerin hak ve özgürlüklerini kazanmaları açısından olumlu değerlendiriyoruz. İnternet medyasında görev yapan arkadaşlarımız basın kartlarını kavuşacaklar, gazeteci olarak tanınacaktır. Elbette kanun teklifinde üstüne konuşulacak konular var ama önemli olan çıkması. Süreç içerisinde iyileştirmeler ve revizeler yapılabilir." dedi.

URGANCI, "YILLARDIR BEKLİYORDUK"

"İnternet gazetelerinin de resmen basın kuruluşu sayılması için bu yasayı yıllardır bekliyorduk." diyen Denizli Yeni Medya Yayıncıları Derneği (YENİMEDYADER) Başkanı Serkan Urgancı, "İnternet gazetecileri olarak bizler bugüne kadar Yürütme gözünde gazeteci sayılmazken Yargı önüne gazeteci olarak çıkıyorduk. Yasa teklifi meclisten geçerse artık internet gazetecileri de basın özgürlüğünden ve gazetecilere tanınan haklardan resmi olarak faydalanabilecek." dedi.

RESMİ İLAN YAYINLAMA HAKKI

Resmi ilan yayınlama hakkının kazanılmasının da yayıncılığın devam edebilmesi açısından internet gazetecileri için son derece önemli olduğunun altını çizen Urgancı, "Gazeteci evine götüreceği ekmeğin derdine düşmeden mesleğini yapabilmeli. Ancak bu şekilde kamuoyunu doğru bilgilendirebilir. O nedenle internet gazetelerinin resmi ilan yayınlama hakkını kazanmasını çok önemsiyoruz. Kanun teklifinde, resmi ilan ve reklam yayınlayabilecek internet sitelerinin taşıması gereken vasıflar ve yerine getirmesi gereken sorumlulukların Basın İlan Kurumu Genel Kurulu tarafından altı ay içinde belirleneceği belirtilmiş. İnternet Gazetecileri Federasyonu'nda Genel Başkan Yardımcısı düzeyinde temsil edilen derneğimiz vasıtasıyla konunun yakından takipçisiyiz." diye konuştu.