AK Parti Denizli Milletvekili TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi Şahin Tin, Genel Kurulda yapılan görüşmelerin ardından önemli bir düzenlemenin daha hayata geçirildiğini duyurdu.

“CANLA BAŞLA ÇALIŞIYORUZ, ÇÖZÜM ÜRETİYORUZ”

Milletvekili Şahin Tin; “Halkımıza verdiğimiz tüm vaatleri hayata geçirmek için canla başla çalışıyoruz. Bugüne kadar her ne söz verdiysek yaptık. Aynı zamanda günümüz koşullarına göre ihtiyaç duyulan hususları da süratle çözüme kavuşturmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Hangi alanda olduğu hiç önemli değil, milletimizden gelen taleplere kesinlikle kayıtsız kalmadık, çözüm ürettik. Toplumun bilinçli olması, ülkemizin daha sağlam bir yürüyüşle geleceğe emin adımlarla ilerlemesi anlamını taşıyor. Bu sebeple tüm gayretimiz bilinçli bir toplum inşa etmektir” dedi.

“DAHA GÜZEL İŞLERE İMZA ATACAKLAR”

TBMM’de yasalaşan teklifle kitapta ve süreli yayında KDV oranının sıfıra düşürülmesi uygulamasının hem yayıncı hem de satıcıları kapsayacak şekilde hayata geçirildiğini söyleyen Milletvekili Şahin Tin; “Türkiye, kültür ve sanat alanında kaybettiği yıllarını AK Parti iktidarıyla telafi ediyor. Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde sinema sektörünün sıkıntılarını çözüme kavuşturan düzenlemeyi kabul ederek yasalaştırmıştık. Şimdi de Gazi Meclisimizin Genel Kurulu’nda yapılan görüşmeler neticesinde yeni bir düzenlemeye daha imza atarak, kitap ve süreli yayınlarda KDV oranının sıfıra düşürülmesi uygulamasını hayata geçirdik. Bu düzenlemenin aynı zamanda yayıncıları ve satıcıları da kapsayacak şekilde kanunlaştırıldığını özellikle belirtmek isterim. Kültür ve sanat alanında faaliyet gösteren sektörün tüm paydaşlarının işlerini daha iyi yapabilmeleri ve daha profesyonel işlere imza atmaları adına önlerini açıyoruz. Çalışan, gelişmek isteyen ve büyüme yolunda kararlı adımlar atan sektör paydaşlarına omuz vermek bizim en tabii görevimizdir. Bizler de öyle yapıyoruz. Son yapılan düzenleme ile artık kitap, dergi ve gazetede KDV olmayacak” dedi.

“KÜLTÜR SANAT HAYATIMIZ DAHA DA ZENGİNLEŞECEK”

Okuyan, yazan ve bunu yaygınlaştırma çabası içinde olanların desteklenmesinin önemine işaret eden Milletvekili Şahin Tin; “Bilinçli bir toplumun daha zengin kazanımlar elde etmesi şüphesiz kaçınılmazdır. Özellikle dijital dünyanın hızla yaygınlaşmasıyla birlikte öteki konuma düşen basılı sektörü canlandırmak için tedbirler almak ve destekler sağlamak önemli. Bu bakımdan böyle bir desteğin yapılması kaçınılmaz olmuştur. Sanatımızı ve sanatçılarımızı kimseye istismar ettirmeyiz. Diğer alanlarda olduğu gibi onların da haklarını sonuna kadar koruyup gözetiyoruz. Bizler kültür ve sanat hayatımızı daha da zenginleştirme konusunda kararlıyız. Amacımız okuyan ve kültür dünyası zengin nesiller yetiştirebilmek” dedi.