Mimarlar Odası Denizli Şubesi 24 Şubat’ta olağan genel kurulunu gerçekleştirecek ve 25 Şubat’ta ise yeni yönetimini belirleyecek. Genel kurul öncesi oda başkanlığını açıklayan mevcut Başkan Suat Bilgi Denizli Mimarlar Odasında Yönetim Kurulu Asil Üyeleriyle birlikte adaylığını açıkladı. Bilgi, “Mimarlar odası, mimarların kendilerini ifade edeceği, görüş ve düşünceleri ile toplumu yönlendireceği, meslektaşların bir araya gelerek hem sosyal hem de kültürel olarak paylaşımlarda bulunabileceği bir kurumdur. Mimarlık mesleği asırlar boyunca sanatla özdeşleştirilen bir disiplin olmuştur. Mimarlar da mesleğin bir gereksinimi olduğundan her zaman sanatsal bir misyona sahip olmuşlardır. Mimarlık diğer sanat dallarından farklı olarak hayalleri somut gerçeğe dönüştürme imkânı verdiği için mesleki açıdan da bir tatmin sağlar” diye ifade etti.

Mimarlığın bir iş olmadığını yaşam tarzı olduğunu belirten Mevcut Başkan Bilgi, “Yaşamın tüm alanlarında devam eden bir süreçtir. Diğer birçok meslekte olduğu gibi mesai saati bitiminde sonlanmaz, düşünme ve üretme süreci her zaman devam eder. Ülkemiz son dönemlerde, gittikçe artan bir hızla değişim yaşamakta, pek çok alanda olduğu gibi yapı sektörü de bu değişimlerden nasibini almaktadır. Kentsel dönüşüm projeleriyle kentlerimiz yeniden şekillenmeye başlamıştır. Kentsel dönüşüm, kentlerin bütüncül planlar yapılarak fiziksel, toplumsal ve çevresel koşulların yenilenmesi amacını güder. Oysaki bizde parsel veya ada bazında yapılarda dönüşümler yaşanmaktadır. Buna kentsel dönüşüm değil ancak yapı yenileme denilebilir. Tabi ki bu dönüşümün, çürük, yıkılmaya yüz tutmuş virane yapıların yenilenmesi açısından deprem bölgesi olan ülkemiz adına olumlu yanım görmezden gelemeyiz. Ancak asıl olan kentleşme sorunlarımızı çözecek planlı tedbirler almaktır” dedi.

OSMANLI VE SELÇUKLU MİMARİSİ TERCİH EDİLİYOR

Ülkemizde Osmanlı ve özellikle Selçuk mimarisi yapılarının tercih edildiği ve uygulamalarının olduğunun altını çizen Başkan Suat Bilgi, “Hepimizin bildiği gibi, bizlere okulda her dönemin kendine ait bir mimari akımı olduğu anlatılmış ve dönemin ihtiyaçları, ekonomisi, kültürü ve teknolojisinin verdiği katkılarla yapılar, bulunduğu dönemi yansıtmıştır. Böylece kendi döneminin mimari akımı ortaya çıkmıştır. Maalesef günümüzde, eski dönemlere özenilerek, taklitlerle oluşan yapılar, kentlerimizin siluetinde yer almaya başlamıştır. Biz mimarlar olarak günümüzün gereksinimlerini ve olanaklarını kullanarak, kendimize özgü bir mimari tavırdır” dedi.