Türk Hukuk Enstitüsü Denizli Şube Başkanı Yusuf Garip, yeni Adli Yılın ülkeye, millete, adalete hizmet eden hakim, cumhuriyet savcısı, avukatlar ve tüm yargı çalışanlarına hayırlı olmasını diledi.Avukatlar olarak, yargının üç kurucu unsurundan biri olan savunmayı temsil etmekte olduklarını ifade eden Garip, “Yargı sisteminden avukat çıkartıldığında sırasıyla savunma hakkını, adil yargılanma hakkını, hukuk devleti ilkesini en nihayetinde de adaleti yok etmiş oluruz. Dolayısıyla avukatlar olarak mesleğimizin kutsallığına ve adalete hizmet ettiğimize inancımız tamdır. Yargı camiası mensupları olarak hepimizin ortak gayesi, hukukun üstünlüğü anlayışının perçinlenerek hukukun her daim ileriye gitmesi ve adaletin her koşulda mihenk taşı kabul edilmesidir. Bu gayeye ulaşmak için adalete hizmet eden her bir meslektaşımızın özveriyle çalıştığını ve üzerine düşeni yapmaya devam edeceğine can-ı gönülden inanıyorum” dedi.

“YARGI PAKETİ ÖNEMLİ”

TBMM’de görüşülmesi beklenen yargı paketine yönelik temennilerini dile getiren Garip, “Önümüzdeki adli yılda TBMM’nin açılması ile birlikte gündeme gelecek olan yargı paketinde;  Hukukun üstünlüğü ve hukuk devleti ilkesinden ödün vermeden, toplumun tüm kesimlerini kucaklayan başta kişi temel hak ve özgürlükleri ile ifade özgürlüğünün yargısal anlamda daha genişletildiği yasal düzenlemelere ihtiyaç duyulduğu kaçınılmaz bir gerçektir” dedi.

“VATANDAŞ İLE DEVLET ARASINDAKİ ‘GÜVEN’ KÖPRÜSÜ”

Yargı paketinden avukutların da beklentilerine ses olan Garip, “Yeni yargı paketinde biz savunma makamını temsil eden avukatların yeşil pasaport ihtiyaçlarının yanı sıra, toplumda avukatlara yönelik bir takım olumsuz algıların değiştirilmesine yönelik, mesleğinin saygınlığının ve onurunun hak ettiği şekilde korunduğu yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesini önemsiyoruz. Ayrıca toplumumuzun devlet erkinden beklediği yargısal ihtiyaçlar ve hukuki düzenlemelerinin hayata geçirildiği adli yol olmasını temenni ediyorum” dedi.

“YENİ ADLİ YIL HAYIRLI OLSUN”

Yeni Adli Yılın hayırlı olmasını dileyen Garip, “Kağıdı vicdan, kalemi akıl, mürekkebi ise yüksek karakter olan adaletin; Millet vicdanında daha fazla itibar gördüğü, vatandaş ile devlet arasındaki ‘güven’ köprüsünün en sağlam ayağı olduğu bir ‘Adli Yıl’ olması dileği ile yeni adli yılın tüm yargı camiasına ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Yeni adli yılda ülkemiz ve milletimiz nezdinde adaletin, huzurun ve barışın hüküm sürmesini temennisi ile bugüne kadar adalete hizmet etmiş olma şerefini layıkıyla taşıyıp ahirete irtihal eden tüm yargı mensubu meslektaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum” diye konuştu.