Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, atölye ve laboratuar öğretmenlerinin mağdur edilmemesi gerektiğini belirterek, “Her uygulama değişikliğinde yapılan düzenlemeler beraberinde yeni sorunlara yol açmıştır. Ortaya çıkan durumlar karşısında Bakanlık ve kamuoyu nezdinde yaptığımız açıklamalar doğrultusunda birçok alandaki sorun çözüme kavuşmuştur. Buna rağmen Bakanlıkça alınan her karar sonrasında eğitimciler nezdinde tartışma konusu olan ve ülke genelinde birlik sağlanamayan durumlarla karşılaşılmaktadır. Son olarak 20 Kasım 2020-4 Ocak 2021 tarihleri arasında eğitimde uzaktan eğitim yöntemine geçilmesi kararıyla birlikte ortaya çıkan sorunların bir kısmı çözülmüşse de meslek liselerimizde görev yapan meslek dersi (atölye ve laboratuvar) öğretmenlerimizin çalışma yöntemleri ve mali kayıpları ile ilgili sorunlar devam etmektedir. Ülke olarak yaşamakta olduğumuz bu zor süreçte Bakanlıkça yapılan tüm düzenlemelerde eğitim çalışanlarının ve öğrencilerin mağdur edilmemesi esas alınmalıdır. Aksi yaklaşım eğitim-öğretim sürecine, sürecin odağında olan öğrencilere ve eğitim çalışanlarına zarar verecek nitelikte olacaktır. Bu nedenle mesleki ve teknik eğitimle ilgili çözülemeyen aşağıdaki hususlarda Bakanlığa başvurarak taleplerimizi ilettik.

1-Koordinatörlük görevine ilişkin iş ve işlemlerin yüz yüze yapılamadığı durumlarda, yüz yüze eğitim sürecindeki öğrenci gruplarıyla ve aynı mali haklara dokunulmayacak şekilde uzaktan eğitim yöntemiyle yapılması için Bakanlıkça gerekli çalışmaların yapılması, böylece öğrenci ve öğretmenlerin mağdur edilmemesi, uygulamada ise ülke genelinde birliğin sağlanması,

2-Şefliklere ilişkin yönetmelikte tanımlı görevlerden, açık olmaması nedeniyle atölye ve laboratuvarlardaki görevler hariç diğer görevleri yapmaktadırlar. Bir bakıma yönetici statüsünde olan şeflere verilen/yaptırılan görevlerin bu kapsamda değerlendirilerek yüz yüze eğitim döneminde ödenen şeflik ücretinden yararlandırılmaları” dedi.