Denizliaktuel.com - Hasan Alp Şahin 
22 yaşındaki Muhammet Ali Çetin, 4 yıllık garsonluk deneyiminden sonra kendi dükkanını açmak için yola çıktı. Bir gün ailesiyle gezmeye gittiği Ula'da 'Dondurmam Gaymak' filmine dondurmaları üreten esnafla tanışmasıyla işyeri fikrini de bulmuş oldu. Dondurmacı Ali Özsoy'u ikna etmeyi başaran Çelik, en sonunda Nasip Dondurma'nın isim hakkını da alarak Denizli'de dükkanını açıp dondurma işine girdi. Ancak istediği ilgiyi de göremeyince zor bir dönem geçirdi. Ancak bu zorlu süreç bulduğu  parlak bir fikirle yeni bir sayfa açmasını sağladı. Babasının yıllardır biriktirdiği 1970'li, 80 ve 90'lı yıllara ait onlarca nostaljik eşya ile dondurma dükkanını yeniden dekore etti. Öyle ki, görenlerin bir daha baktığı, eski objeler sayesinde zamanda adeta yolculuk yaptıran bir mekana dükanını dönüştürdü. Dahası, dondurmasının lezzetinin yanı sıra sunumuda Denizlilileri çekmeyi başardı. Yakın tarihe nostaljik bir gezi imkanı sunan Çetin'in dükkanı dolup dolup taşmaya başladı. Şimdilerde ise 7'den 70'e herkesin uğrak noktalarından birisi oldu. 

80'LER KONSEPTİ TUTTU
Bir çok kişinin iş yerini müzeye benzettiğini aktaran Muhammet Ali Çetin, insanların bazen sadece nostaljik ürünleri görüp  anılarını tezelemeye geldiğini söyledi. Kayhan'da şehir merkezinden uzakta olmasına rağmen ilgiden dolayı memnuniyetini dile getiren Çetin, "İlk iş yerimizi açtığımızda normal bir düzendeydi. O dönem başarılı olamadık. Konsepti 70'ler, 80'ler, 90'lara göre ayarladık. Babam emekli olduktan sonra evde canı sıkılınca kahveye gitmek yerine antikacıları ve hurdacıları gezerdi. Kendisi de demirciydi, kopamadı işinden. Ben de farklı bir konsept yaratmak istiyordum. Arka depomuzda olan bu malzemeleri de işletmemde kullanıp sergilemek istedim. Başarılı da oldu. Bu sefer de insanlar geçmişlerini görünce çok hoşlarına gitti. Genelde eskiden insanların kullandığı gündelik eşyalar var dükkanda. Gırgır, ütü, telefonlar, eski paralar. Yani aklınıza ne gelirse şu an mevcut. Önce dükkanımıza öğrenciler gelmeye başladı. Daha sonra da aileler iş yerimizin müdavimi oldu. Sonra duyan herkes geldi. Şehir dışından sırf dükkanın konseptini görmek için gelen insanlarla da sıklıkla karşılaşıyoruz" dedi. 
"İŞİMİZ DONDURMA"
Asıl işinin dondurmacılık olduğuna dikkat çeken Muhammet Ali Çetin, "Konsept bir yana asıl işimiz en iyi kalite de dondurmayı farklı sunum şekilleriyle müşterilerimize sunmak. Kendimize has bir sunum şeklimizi de oturtuk. İnsanların çoğu hem dondurmamızdan hem de sunum şeklimizden oldukça memnun. Bizde müşterilerimizi memnun etmek için elimizden gelen herşeyi yapıyoruz" dedi.