Dışkısından kan gelmesi sonucu Denizli Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne başvuran 68 yaşındaki ev hanımı Gülten Keser’e yapılan tahlil ve tetkiklerden sonra kalın bağırsak kanseri şüphesiyle kalonoskopi yapıldı. Kolonoskopi sonunda kötü huylu poliplere rastlandı ve Cerrahi Onkoloji Kliniği’ne yönlendirildi. Cerrahi Onkoloji Kliniğinde yapılan değerlendirmelerden sonra hastanın ameliyat olmasına karar verildi. Cerrahi Onkoloji Uzmanı Op. Dr. Ogün Aydoğan tarafından ameliyata alınan hastaya laparoskopik (kapalı )yöntemle tümörün olduğu kalın bağırsak kısmı alınarak, hasta sağlığına kavuşturuldu.  Hasta kapalı yöntemle yapılan ameliyat sonrasında açık cerrahiye göre daha az ağrı hissetti, iyileşme süresi kısaldı, yara yeri enfeksiyonu gelişme riski de ortadan kaldırıldı. Yine beslenme düzenine, iş hayatına ve günlük aktivitelerine dönme süresi açık ameliyatlara göre daha kısa sürdü.

Cerrahi Onkoloji Uzmanı Op. Dr. Ogün Aydoğan da kalın barsak kanserlerinin ülkemizde kadınlarda ve erkeklerde görülen kanser türleri arasında üçüncü sırada yer aldığını, risk oranının 50 yaşından sonra arttığını söyleyerek; “Kolon ve rektum kanserlerinde ailede kanser hikâyesinin bulunması etkili olabilmektedir.  Hastalarda dışkılama alışkanlıklarında değişikler, dışkısında kan görülmesi, karın ağrısı, kilo kaybı, kansızlık, şişkinlik gibi şikayetler görülebilir. KETEM’lerde yapılan taramalarda gaitada gizli kan testi pozitif olan hastaların mutlaka kolonoskopi yaptırmaları gerekmektedir. 68 yaşındaki hastamızda da dışkısında kan gelmesi üzerine yapılan kolonoskopisinde kalın bağırsağında tümör saptandı. Hastaya kapalı yöntemle kolon kanseri ameliyatını yaptık. Cerrahi onkoloji kliniğimizde uygun olan tüm kalın bağırsak kanseri hastaları kapalı ameliyat tekniğiyle ameliyat yapılmaktadır” dedi.

Sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Gülten Keser de duygularını şu şekilde aktardı: “Kolon kanseri teşhisi konduktan sonra akrabalarım ve çevremden ameliyatı yapacak kurum ve hekim için araştırmalar yapmam yönünde telkinler aldım. Denizli Devlet Hastanesi Cerrahi Onkoloji Kliniğinde Ogün Hocam ile görüşünce bana güven verdi. Ameliyatımı yapabileceğini söyledi. Bende ameliyat olmaya karar verdim. İyi ki de burada ameliyat olmuşum. Hiçbir ağrım, sızım yok. Ogün Hocama ve ameliyatımla ilgilenen tüm sağlık çalışanlara çok teşekkür ediyorum. Hepsinden Allah razı olsun” dedi.