Pamukkale Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama merkezi olarak yapılan zorlu çalışmalar sonucunda, Sağlık Bakanlığınca Sağlık Turizmi Yetki Belgesi alan Ege ve Akdeniz Bölgelerinde tek Üniversite Hastanesi olmayı başardı.

PAÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İbrahim Türkçüer konuyla ilgili yaptığı açıklamada ; ”Sağlık Turizmi ve turistin sağlığı kapsamında, alanında üst düzey bilgi ve tecrübeye sahip hekimlerimiz, profesyonel ekibimiz, son teknolojik imkânlar ile donatılmış 800 yatak kapasiteli 102.000 m2 açık ve 112.000 m2 kapalı alan ve 9 bloktan oluşan Üniversite Hastanemizde üstün hizmet kalite politikamızla uluslararası hastalarımızı kabul etmeye hazırız. Amacımız; Uluslararası Sağlık Turizmi ile turizm yönünden önemli bir lokasyona sahip olan ilimizi tarihi ve coğrafi zenginliklerinin yanında Sağlık Hizmeti alanında da Uluslararası platformda önemli bir konuma getirerek ülkemizi uluslararası düzeyde en iyi şekilde temsil etmek ve ülke ekonomisine katkı sağlamak olacaktır”dedi.

Prof. Dr. Türkçüer sözlerine şöyle devam etti ; Üniversitemiz adına ülkemizde Sağlık Turizmi ve Turistin Sağlığı alanında Yetki Belgesi alan 4 üniversite hastanesi arasında olmaktan, ISO 9001-2015 Kalite Belgesi ile tescilli hastanemizde Uluslararası düzeyde sağlık hizmeti sunmaktan gururluyuz. Hastanemiz açıldığı günden itibaren kalite politikamız çerçevesinde turistlerimizin sağlığını önemseyen bir kurumduk; şimdi yetki belgesi ile tescillenerek sağlık turizmi kapsamında yurt dışından gelen hastalara daha iyi hizmet vereceğimiz için mutluyuz. Bu konuda desteğini esirgemeyen Rektörümüz Sn. Prof. Dr. Hüseyin Bağ’a teşekkür ederiz.Tüm bölgemize hayırlı olmasını dileriz.” dedi.

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, üniversitenin başarılarına yenilerini eklemeye devam ederek, aldığımız bu yetki belgesi ile  Denizli’nin  önemli bir sağlık merkezi haline gelecek olmasından dolayı gurur duyduğunu belirtti.

Sağlık Turizmi konusunda yetkililerimiz Doç. Dr. Hakan Alkan, Doç. Dr. Onur Birsen, Yrd. Doç. Dr. Erhan Uğurlu, Müdür Ayhan Makal ve İdari Sorumlu Meral Şen hizmet vermeye başlamış bulunmakta olup detaylı bilgi için http://www.pau.edu.tr/hastane/  linkinden  (international Health Tourism) yararlanabilirsiniz.