Tavas ve bölge halkına hizmet vermesi amacıyla 2016 Ağustos ayında yeni binasında hizmete başlayan ve 24 Mart 2017 yılında Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan toplu açılış töreni ile resmi olarak hizmete açılan Tavas Devlet Hastanesi açıldığı günden bu yana büyük bir ivme kazanarak bölge hastanesi gibi çalışıyor.

Eski binada 57 olan yatak kapasitesi yeni binaya geçilmesiyle birlikte 104’e çıkarılırken, odalarda banyo, tuvalet, televizyon ve buzdolabı bulunuyor. Poliklinikler, acil sağlık hizmetleri, yataklı servisler, ameliyathane, yoğun bakım, laboratuar ve görüntüleme hizmetleri de yeni binada daha geniş, ferah, modern ve donanımlı ortamlarda veriliyor. 22 poliklinik odası, 8 diş ünitesi, 4 ameliyat salonu, 4 doğum odası, 6 yoğun bakım yatağı bulunan hastanede tomografi, dijital röntgen, panoramik diş röntgeni, eforlu EKG, FAKO göz ameliyatı cihazı, EKO ultrason,  odiometri, EEG, EMG, solunum fonksiyon testi, laparoskopik ameliyat cihazları bulunuyor. Ayrıca kütüphane, çocuk oyun parkı, gebe okulu, plates salonu gibi sosyal hizmetlerde hastanede hizmet veriyor. Yine hastane açıldıktan sonra Mamografi ve Kemik Dansitometri gibi önemli görüntüleme cihazları kazandırılırken, Fizik Tedavi Ünitesi, Palyatif Bakım Merkezi ile Denizli’de kamuda ilk olma özelliğini barındıran Geleneksel Tamamlayıcı Tıp Ünitesi(GETAT) de hizmete açıldı. Ayrıca Sağlık Kurulu da oluşturularak vatandaşların il merkezine gelmeden raporlarını çıkartabilmeleri sağlandı.

Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk Tavas Devlet Hastanesi’nin 3 yılını değerlendirdi. Doktor sayısındaki artış, hizmet sunum alanlarındaki modernizasyon, tıbbi cihazlardaki yeniliklerin poliklinik, yatan ve ameliyat olan hasta sayılarına yansıdığını belirten Öztürk; “ Tavas Devlet Hastanemiz yeni binaya taşınmasıyla birlikte kendini çağımızın şartlarına uygun olarak devamlı geliştirdi. Son 3 yılda hastanemizdeki istatistiklere baktığımızda uzman hekim sayısının 12’den 25’e çıkmasıyla hastanenin kadrosunda belirlenen tüm hekimler tamamlanmıştır. Hastanede İç Hastalıkları, Göğüs, Çocuk, Enfeksiyon, Psikiyatri, Nöroloji, Genel Cerrahi, Ortopedi, Kadın Hastalıkları ve Doğum, KBB, Göz, Üroloji, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Kardiyoloji ve diş poliklinikleriyle hizmet verilmektedir. Tüm bu polikliniklerimizde muayene hizmeti alan hasta sayımız 3 yılda toplam 700 bin 815 oldu. Bunların yaklaşık 540 bini poliklinikte muayene olurken, 160 bini de acilde muayene edildi. Ortopedi de diz ve kalça protezleri gibi büyük ameliyatlar, Göz hastalıklarında Fako cihazı ile katarakt ameliyatları, KBB, Üroloji, Kadın Hastalıkları, Genel Cerrahi branşlarında da laparoskopik ve endoskopik ameliyatlarla birlikte 17 bin 829 ameliyat gerçekleştirildi. Yine toplamda yatarak tedavi olan hasta sayımız 14 bin 605 oldu. Tüm bunlar gösteriyor ki son derece modern yapılan hastanemiz tıbbi anlamda da her geçen gün büyümeye ve şifa dağıtmaya devam ediyor. Tavas’a bu modern hastaneyi kazandıran Sağlık Bakanlığımıza, Valimiz Hasan Karahan’a, önceki dönem Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci’ye Denizli Milletvekillerimize, Tavas Kaymakamımıza, Tavas Belediye Başkanımıza, Tavas Devlet Hastanesi Yönetimimize ve tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.