Denizli Devlet Hastanesi’ne karın ağrısı şikayetiyle başvuran 62 yaşındaki Pevziye Dikbaş’ın yapılan tetkiklerinde safra kesesi iltihabı tespit edildi. Doğuştan situs inversus totalis olarak bilinen, iç organların tamamen ters yerleştiği nadir bir anatomik yapıya sahip olduğu belirlenen hastanın tüm organlarının ayna görüntüsü şeklinde yer değiştirdiği bildirildi.

A W588290 02

“TERS YERLEŞİMLİ ORGANLAR AMELİYAT İÇİN ÖZEL PLANLAMA GEREKTİRDİ”

Operasyonu gerçekleştiren Denizli Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Eşref Oğuz Özgür, hastanın durumunun klinik açıdan dikkat çekici bir örnek olduğunu belirterek şunları söyledi: “Hastamız yaklaşık bir haftadır devam eden karın ağrısı, bulantı ve kusma şikayetleriyle başvurdu. Yapılan ultrason ve tahliller sonucunda akut kolesistit teşhisi kondu. Safra kesesi iltihabı tedavi edilmediğinde ciddi komplikasyonlara yol açabildiği için acil cerrahi planlama yaptık. Hastamızın doğuştan tüm iç organlarının ters yerleşimli olduğunu öğrenince görüntülemelerle bunu teyit ettik. Normalde sağda bulunan safra kesesi hastamızda sol taraftaydı. Laparoskopik ameliyatı alışılmışın tersine planladık. Teknik açıdan zorlayıcı bir ameliyat olsa da başarıyla tamamladık. Hastamız sağlıklı şekilde taburcu edildi.”

A W588290 01

HASTA: “SAĞLIĞIMA KAVUŞTUM, ÇOK MEMNUNUM”

Güzelleştirmeden sağlığa büyük hizmet
Güzelleştirmeden sağlığa büyük hizmet
İçeriği Görüntüle

Ameliyat sonrası sağlığına kavuşan Pevziye Dikbaş, doktoruna teşekkür ederek, “Doktorumuza çok teşekkür ediyorum, beni şikayetlerimden kurtardı. Çok memnunum ve mutluyum. Allah doktorumuza sağlık versin.” dedi.

A W588290 03