Buldan'da şiddetli dolu yağışı yolları kapattı
Buldan'da şiddetli dolu yağışı yolları kapattı
İçeriği Görüntüle

Buldan Ziraat Odası Başkanı Muammer Al, Doğan Mahallesi’nde bağlarda üretim yapan çiftçileri ziyaret ederek incelemelerde bulundu. İlçede merkez ve mahallelerinde yaklaşık 40 bin dönüm alanda turfanda çekirdeksiz Sultaniye üzüm yetiştiriciliği yapıldığını belirten Al, asmalarda uyanmaların başladığını ve salkım oluşumlarının gözlendiğini kaydetti. Üreticiler, asmalardaki bu olumlu gelişmelerin yeni sezonda yüksek rekolteye işaret etmesini umut ediyor. Kış mevsiminin güzel geçtiğini ve bahar aylarının da çiftçiler için verimli ilerlediğini dile getiren Al, önümüzdeki dönemde bağlarda yaprak toplama çalışmalarının başlayacağını ifade etti.

TEMMUZ’DA HASAT HEYECANI

Buldan Ziraat Odası Başkanı Muammer Al, önümüzdeki haftalarda asma yapraklarının sarma yapmak ve seyreltme amacıyla toplanmaya başlanacağını söyledi. Temmuz ayında ise iç piyasa ve ihracat açısından büyük önem taşıyan turfanda çekirdeksiz Sultaniye üzümde hasadın yapılacağını belirtti. Al, “Tabiat uyanmaya başladı. Asmalarda da uyanmalar gözleniyor. Güzel geçen kışın ardından bahar ayları da çiftçilerimiz için verimli geçiyor. Bundan sonra da verimli, bereketli ve afetsiz bir sezon olmasını temenni ediyorum” dedi.

ÜRETİCİLER UMUTLU

Buldan’da üzüm üreticileri, şu ana kadar mevsim şartlarının olumlu geliştiğini gözlemliyor. Özellikle çekirdeksiz Sultaniye üzümün turfanda olması nedeniyle hem iç piyasada hem de ihracatta önemli bir yere sahip olduğu biliniyor. Üreticiler, bereketli bir sezon için dua ederken, Ziraat Odası da gelişmeleri yakından takip ederek çiftçilere destek vermeyi sürdürüyor. Bağlardaki bu erken uyanış, ilçede tarımsal üretim açısından umut verici bir tablo çiziyor.