Türkiye’nin dört bir yanından binlerce öğrencinin katıldığı 5. Oyuncu Beyinler Zeka Oyunları Yarışması’nda Denizli’nin Merkezefendi Fatih İlkokulu, adını altın harflerle yazdırdı. Ankara’da düzenlenen finalde 8 öğrencisiyle derece elde eden okul, 2024 ve 2025 yıllarında üst üste Türkiye şampiyonu olarak tarih yazdı.
REKOR KATILIMLI YARIŞMA
Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu (TAZOF) tarafından düzenlenen yarışma, bu yıl 72 ilden 5 bin 597 öğrenciyi bir araya getirdi. Üç aşamalı bir süreçten oluşan yarışmada, ilk aşamayı geçen 2 bin 500 öğrenci ikinci tura katılmaya hak kazandı. İkinci aşamanın ardından ise yalnızca 630 öğrenci, Ankara TED Koleji’nde düzenlenen büyük finale katılma hakkı elde etti. Yarışma, öğrencilerin analitik düşünme becerilerini geliştirmeyi ve zeka oyunları dersinde öğrendiklerini pratiğe dökmeyi amaçlıyor.
FİNALDE MERKEZEFENDİ FIRTINASI
Merkezefendi Fatih İlkokulu, finale 41 öğrenciyle katılarak dikkatleri üzerine çekti. Okulun öğrencileri, finalde sergiledikleri olağanüstü performansla iki farklı kategoride toplam 8 derece elde etti. İlkokul Kategorisi’nde ve Junior Kategorisi’nde kürsüye çıkan öğrenciler, Denizli’yi başarıyla temsil etti. Okul, bu başarısıyla yarışma tarihinde üst üste iki yıl Türkiye şampiyonu olan ender okullardan biri oldu.
KÜRSÜDEKİ ŞAMPİYONLAR
İlkokul Kategorisi’nde Emir Ege Arslanyörür Türkiye 1.’si, Ali Kağan Serçin Türkiye 2.’si ve Kerem Tarım Türkiye 3.’sü olarak podyuma çıktı. Junior Kategorisi’nde ise Yunus Emre Sağdıç Türkiye 2.’si, Oğuz Kaan Yörük Türkiye 3.’sü, Selman Bat Türkiye 5.’si, Erva Nur Tunçer Türkiye 8.’si ve Deniz Efe Güngörür Türkiye 10.’su oldu. Öğrencilerin bu başarıları, hem okul hem de Denizli için büyük bir gurur kaynağı oldu. Finale katılan 41 öğrencinin her biri, 90 dakikalık sınavda 25 sorudan oluşan farklı kategorilerde yarıştı.
ÖĞRETMENLERDEN ÖVGÜ DOLU SÖZLER
Merkezefendi Fatih İlkokulu’nun danışman öğretmeni İlyas Erel, öğrencilerin başarısını şu sözlerle değerlendirdi: “Hem okulumuzu hem de Denizli ilimizi başarıyla temsil etmenin gururunu yaşıyoruz. Çocuklarımızın bu özverili çalışmaları sayesinde büyük bir mutluluk ve heyecan yaşadık. Teşekkürler çocuklar.” Erel, öğrencilerin disiplinli çalışmaları ve azimlerinin bu başarıyı getirdiğini belirtti. Öğretmenlerin rehberliğinde hazırlanan öğrenciler, zeka oyunlarındaki yetkinlikleriyle finale damga vurdu.
Yarışmanın Türkiye finalinde dereceye giren ilk 5 öğrenciye madalya, ilk 3 öğrencinin danışman öğretmenlerine ise federasyon tarafından ücretsiz eğitim hakkı veya akıl oyunları seti hediye edildi. Finale katılan tüm öğrencilere ve danışman öğretmenlerine “Türkiye Oyuncu Beyinler Turnuvası Başarı Belgesi” verildi.