Denizli Gazeteciler Cemiyeti (DGC) ile Genç Çivril Gazetesi, hafta sonu Çivril gezisi düzenledi. DGC üyelerinin eşleri ve çocukları ile birlikte katıldığı gezide yaklaşık 50 kişi, ilçenin tarihi ve doğal güzelliklerini görme fırsatı buldu. Genç Çivril Gazetesi imtiyaz sahibi ve DGC Yönetim Kurulu Üyesi Serap Sofulu Özdemir'in ev sahipliğindeki gezi, Canlı Kafe'de kahvaltı ile başladı. Burada Çivril Belediye Belediye Başkanı Semih Dere ile gerçekleşen buluşmada basın mensupları,  ilçedeki çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Çivril Gezi (3)

“ÇİVRİL İÇİN GECEMİZİ GÜNDÜZÜMÜZE KATARAK ÇALIŞIYORUZ”

Çivril Belediyesi olarak 2025-2029 yıllarını kapsayan 5 yıllık Stratejik Plan hazırlama çalışmalarına başladıklarını belirten Dere, planın hazırlanma aşamasında sorunların tespiti ve çözümü noktasında vatandaşların da görüşlerini almak için anket çalışması düzenlediklerini hatırlattı. Dere, dijital ortamda hazırladıkları anket ile halkın görüşlerine başvurduklarını ve bir yol haritası hazırladıklarını kaydetti. İlçenin başta altyapı olmak üzere yollarında sıkıntıların olduğunu belirten Dere, “Çivril; Denizli’nin merkez ilçelerinin ardından 3. en büyük ilçesi. 77 Mahallesi ile Denizli’de en çok mahalleye sahip bir yer. Alanımız gerçekten çok geniş. İç dinamikleri güçlü olan bir ilçeyiz. Ancak maalesef  ileriye gitmesi gereken birçok konuda geriye gitmiş durumdayız. Başta yollarımız olmak üzere tüm eksiklikleri bir bir tamamlayıp, ilçemizin her alanda kalkındıracak çalışmalarımıza başladık” dedi.

Çivril Gezi (1)

“ÇİVRİL ADINDAN SÖZ ETTİRECEK”

Platformun İşleyişini Masaya Yatırdılar Platformun İşleyişini Masaya Yatırdılar

İlçede sosyal yaşantıyı şekillendirmek istediklerini ifade eden Dere, "Çünkü burada bir yüksek okul, bir fakülte ve bir meslek yüksek okulumuz var. Pamukkale Üniversitesi'nin geniş bir ayağı da Çivril’de bulunuyor. Öğrencilerin, genç arkadaşların en çok şikayet ettiği konu bu. Önceden Uşak’tan, Afyon’dan insanlar Çivril’e gelirken artık Çivril’den insanlar başka yerlere gidiyorlar. Daha önce Çivril'de gelişmiş bir ekosistem varken ticaret de zamanla düşmeye başlamış. Sosyal yaşantıyı şekillendirmek, insanlara hak etmiş olduklarını verebilmek için stratejik planımızda buna yer ayırmaya çalıştık. Türkiye’de en çok bisiklet kullanılan ilçelerden birisiyiz ama bir bisiklet yolumuz ya da bisikletle ilgili bir aktivite yok. Bunları yeniden hayata geçirmek, yeniden sosyal yaşantıya dahil edebilmek için elimizden geleni yapıyoruz," dedi.

Çivril Gezi (7)

BEYCESULTAN HÖYÜĞÜNÜ GEZDİLER

Gezi kapsamında gazeteciler, tarihi Milattan önce 5 binli yıllara kadar giden Beycesultan Höyüğünü ziyaret ederek, kazı başkanı Ege Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Eşref Abay'dan bölgede gerçekleştirilen kazılarla ilgili bilgi aldılar. Beycesultan Höyüğü'nde sürdürülen arkeolojik kazılarda, tekstil ürünleri ve dokuma tezgahı ağırlıkları bulduklarını bildiren kazı başkanı Abay, höyükteki kazı ve restorasyon çalışmaları ile tarihe ışık tuttuklarını kaydetti.

Çivril Gezi (4)

IŞIKLI GÖLÜNDE TEKNELER KARAYA OTURDU

Daha sonra Işıklı Mahallesindeki Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Millet Bahçesini gezen basın mensupları ve aileleri, Beydilli'de Işıklı Gölünün son durumunu yerinde gördü. Nilüfer turlarının yapıldığı Işıklı gölünden, geniş bir alana sulama suyu verilmesi nedeniyle geçtiğimiz yıllara oranla sular bu yıl daha da geriye çekildi. Adeta kuruyan gölde gezi tekneleri de karaya oturdu. Gazeteciler, kuraklığın derin yaşanması nedeniyle ortaya çıkan ve yürek burkan o görüntüleri de fotoğrafladı. Vatandaşlar, gölün kışın yağışlarla birlikte gelecek yıl 1 Haziran’da Nilüferlerin açtığı dönemde tekrar toparlanacağı anları iple çekiyor. Gezi, Işıklı Gölü'nü besleyen kaynaklardan Gökgöl’ün eşsiz güzelliğini gezilmesiyle son buldu.

Çivril Gezi (5)

Çivril Gezi (2)

Editör: Özkan Tokmak