KOBİ’lerin dijitalleşme süreçlerine katkıda bulunmak üzere 2018 yılında başlatılan ve ilk beş yılında 43 bin KOBİ’ye ulaşan Dijital Anadolu Projesi, ‘nitelikli dijital dönüşüm’ teması ile başladığı altıncı yılının üçüncü buluşmasını Denizli’de gerçekleştirdi. Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) önderliğinde, ev sahipliğini ise Denizli, Muğla ve Aydın’ı kapsayan bölgede faaliyetlerini sürdüren Güney Ege Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (GESİFED) üstlendi.

Denizli’deki KOBİ’lere  Nitelikli Dijital Dönüşüm Anlatıldı (3)

 “KOBİ’LERİMİZİ TEKNOLOJİK DEVRİME HAZIRLAMALIYIZ”

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, “Ülkemizin yüksek teknoloji üreten bir ülke olmasını sağlayacak vizyon, Cumhuriyetin ikinci yüzyılı için tasarlanan kalkınma amaçlı tüm stratejilerin ve hedeflerin merkezinde olmalıdır. Bugün yaşadığımız teknolojik tıkanmayı aşacak politikaları etkili bir şekilde uygulamamız gereken zamanlardayız. Güney Kore ve Vietnam’ın yüksek teknoloji liginde yarattıkları mucizenin temelini eğitim oluşturuyor. Nitelikli insan kaynağı kapasitemizi geliştirmek için özgürlükçü, yenilikçi ve teknolojiyle bütünleşik eğitim sistemi reformuna ihtiyacımız var” dedi.

Denizli’deki KOBİ’lere  Nitelikli Dijital Dönüşüm Anlatıldı (2)

 “DENİZLİ’DE SOSYAL SERMAYE ARTIYOR, MAKRO İSTİKRAR DÜŞÜYOR”

Denizli’nin en çok ihracat yapan dokuzuncu şehir olmasına rağmen kişi başına düşen milli gelir sıralamasında 22’nci olduğunu belirten Sönmez, “TÜRKONFED olarak yakın zamanda açıklayacağımız Türkiye İçin Bir Rekabet Endeksi Raporumuzda da Denizli sekizinci sırada bulunuyor. Finansal derinlik, insan sermayesi, yaratıcı ve sosyal sermaye alt endekslerinde Denizli son 10 yılda önemli bir yükselme kaydederken makro istikrar, piyasa büyüklüğü, emek piyasası ve fiziki altyapı endekslerinde ise gerileme söz konusu. Kentlerimizin rekabetçilik gücünün her alanda gelişmesi, bölgelerimizin ve ülkemizin kalkınma dinamiklerini ivmelendirecektir. Bunun için kent aktörlerine büyük bir sorumluluk düşüyor.”

Denizli’deki KOBİ’lere  Nitelikli Dijital Dönüşüm Anlatıldı (4)

OKTAY MERSİN; “YETERLİ TEŞVİK VE EĞİTİMLERLE DÖNÜŞÜME ADAPTE OLUNABİLİR”

Küresel tekstil pazarında önemli konumda olan Türkiye ve Denizli’nin tekstil sektörü ihracatının Kasım ayı itibarıyla geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8 gerilediğinin altını çizen GESİFED Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Mersin, “Ülkemizin ve şehrimizin bu sektördeki öncülüğünün devam etmesi için dijital dönüşümün sektöre adapte edilmesinin desteklenmesi gerekiyor. TÜİK tarafından yapılan bir çalışma da Denizli'nin de içinde bulunduğu TR32 bölgesinde tekstil sektörünün dijital dönüşümüne ilişkin önemli bilgiler sunuyor. Buna göre dijitalleşme stratejisi olan işletmelerin oranı yüzde 17 iken nitelikli insan kaynağına sahip olanların oranı ise yüzde 65. Bu veriler, sektörün dönüşümü için yeterli teşvik ve eğitimlerle başarılı bir şekilde sürece adapte olunabileceğini gösteriyor. Bu amaçla şehrimizde açılan ‘Denizli Teknik Tekstil Merkezi’ ve geçtiğimiz yıl temelleri atılan ‘Yetkinlik ve Dijital Dönüşüm Merkezi’, dijital dönüşüm sürecine önemli katkılar sağlayacak. Dijital dönüşümün etkili bir şekilde yönetilmesi, şirketlere sadece rekabet etme yeteneği kazandırmakla kalmayacak, aynı zamanda operasyonel ve verimli üretim avantajları elde etmelerine ve sürdürülebilir ürünlerin geliştirilmesine de olanak tanıyacak.” 

DENİZLİ’NİN TEKSTİLİ VE SANAYİSİ DEĞERLENDİRİLDİ

‘Yaşayan İnsan Hazinesi' Yeni Ustalar Yetiştirmeyi Amaçlıyor ‘Yaşayan İnsan Hazinesi' Yeni Ustalar Yetiştirmeyi Amaçlıyor

Dijital Anadolu Projesi’nin yeni döneminde, etkinliğin yapıldığı il özelinde farklı konular da ele alınıyor. Bu kapsamda TÜRKONFED Dijital Dönüşüm Komisyonu Üyesi Başar Ceylan’ın moderatörlüğünde düzenlenen “Yerel Tecrübe Paylaşımı” panelinde de “Denizli’nin Tekstil ve Sanayi’de Dijitalleşme Vizyonu” konuşuldu.