Temmuz’da yürürlüğe giren Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’ne karşı çıkan aile hekimleri iş bırakma kararı aldı. Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) tarafından yapılan açıklamada bugün hekimlerinin iş bırakacağını duyurdu. Denizli’de de görev yapan 330 aile hekiminin yüzde 60’ı iş bırakma eylemine katılırken, vatandaşlar ise aile hekimlerinin grevi nedeniyle evlerine dönmek zorunda kaldı.

“MAAŞLARIMIZ KESİLDİ”

Aile hekimleri; Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği sonrasında toplum ve halk sağlığının zarar göreceğini ifade ederek, “Pandemi döneminde diğer ülkelerde sağlık çalışanları onore edilirken bizler ceza yiyoruz. Maaşlarımızda bile 2 bin TL’ye varan düşüşler yaşadık. Bizler bunu hak etmiyoruz” ifadelerini kullandılar.

Aile hekimleri; toplum sağlığına zarar verdiği ve özgürlüklerinin kısıtlandığını öne sürdükleri Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’ne karşı bugün bir günlüğüne iş bıraktı. Denizli’de 330 hekimden yüzde 60’ı yeni yönetmeliği protesto etmek amacıyla greve gitti.  Aile hekiminin yolunu tutan birçok vatandaş evine geri dönmek zorunda kaldı. Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Rıza Hakan Erbay, aile hekimlerine destek verdiklerini açıkladı.

ERBAY: “AİLE HEKİMLERİMİZİN SONUNA KADAR YANINDAYIZ”

Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Rıza Hakan Erbay  “Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği ciddi anlamda birçok sıkıntıyı beraberinde getiriyor. Öyle ki yönetmeliği hazırlayanların bile hekim olmayan kişilerce yazıldığı düşünülüyor. Ayrıca bu yönetmelik içeriğiyle, özgürlükleri kısıtlayıcı, toplum ve halk sağlığını koruma anlamında sisteme ciddi zararlar veren bir yapıda. Aile hekimliğine de zarar verecek maddeleri barındırıyor. Denizli Tabip Odası olarak bu yönetmeliğin bir an önce geri çekilmesini, aile hekimlerinin mesleklerini rahatça yapabilecek en güzel zemini oluşturulmasını talep ediyoruz. Aile hekimlerimizin de sonuna kadar yanındayız” dedi.

AHESEN BAŞKANI: 16 AĞUSTOS’TA İŞ BIRAKIYORUZ

Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN) Başkanı Dr. Gürsel Özer de yaptığı açıklamada, “16 Ağustos’ta Kovid19 aşılamaları için randevu düzenlemesi yaparak iş bırakıyoruz. Taleplerin karşılanmaması halinde ise 27 Ağustos tarihinde iş bırakarak Ankara’ya yola çıkıyor ve 28 Ağustos Ankara’dan sesimizi duyurmak üzere meydanlarda buluşuyoruz. Aile Hekimliği uygulamasına halkın sağlığı için inanıyor ve uygulamanın onarılmaz yaralar almaması adına mücadeleye devam etme zararlılığımızı ilgili makamlara ve kamuoyuna saygıyla tekrar bildiriyoruz” dedi.

27 AĞUSTOS’TA YİNE EYLEM VAR

Denizli ve tüm Türkiye’deki aile hekimleri; ‘Aile hekimleri Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’nden geri adım atılmaması durumunda 27 Ağustos’ta da iş bırakma eylemi yapacak ve ay sonunda da Ankara’da tüm illerden gelen aile hekimleri ile protesto gerçekleştirilecek.