Çalıştaya Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Oğuzhan Özkan, Bakanlığın farklı kademelerinde görevli Daire Başkanları Dr. Cevher Cesur, Mahmut Bikeç, Dr. Cihan Döğer, Hasan Baytar, Şamil Kurgun, Çanakkale, Trabzon, İzmir, Diyarbakır ve Kırşehir İl Sağlık Müdürleri, çeşitli illerin il sağlık müdürlüklerinde görevli başkan, başkan yardımcıları, ilçe sağlık müdürleri, hastanelerde başhekim, başhekim  yardımcıları, müdür ve müdür yardımcıları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Çalıştayın açılış konuşmasını gerçekleştiren Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü organizasyonunda Denizli’de gerçekleştirilen çalıştaya ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu söyleyerek Denizli’nin kültürel ve tarihi değerlerini anlatan bir sunum gerçekleştirdi ve çalıştayın verimli geçmesi temennisinde bulundu.

“YAKLAŞIK 6 BİN 300 KİŞİ DEĞERLENDİRİLECEK”

Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Oğuzhan Özkan da yaptığı konuşmada Denizli’de alınacak kararların Türkiye’deki diğer bölgelere de yansıyacağını söyleyerek; “İllerde  sağlık hizmetini yürüten sözleşmeli yöneticilerin sözleşme süresince yürüttükleri faaliyetlerin Bakanlığımızın strateji ve hedefleri doğrultusunda, kaynak kullanımı ve hizmet sunumu etkililik ve verimlilik düzeylerini, ölçülebilir verilere dayalı performans göstergeleri kullanarak izlemek, ölçmek ve değerlendirmek gerekmektedir. Bu doğrultuda hazırlanan Sözleşmeli Yönetici Performans Değerlendirme Yönergesi 2018 yılında Sağlık Bakanlığı’nın onayı ile yürürlüğe girmiş olup il sağlık müdürleri, başkan ve başkan yardımcıları, ilçe sağlık müdürleri, başhekim, başhekim yardımcıları ile hastane müdür ve müdür yardımcılarından oluşan yaklaşık 6 bin 300 kişi değerlendirilecektir. Denizli’de düzenlenen çalıştayda 6 bin 300 kişiyi temsil edecek Türkiye’nin çeşitli illerinden yöneticilerimizi belirledik. 3 gün boyunca sözleşmeli arkadaşlar kendi grupları ve alanlarıyla ilgili göstergeler üzerinde çalışacak. Buradan aldığımız sonuçları Sağlık Bakanımıza sunacağız. Çalıştaydan güzel sonuçlarla ayrılacağımızı düşünüyorum. Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk başta olmak üzere bizi burada ağırladıkları için tüm ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nde Daire Başkanı Dr. Cevher Cesur tarafından sözleşmeli yönetici performans kriterleri hakkında genel bir sunum yapıldı ve önümüzdeki dönem yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verildi.