Denizliaktuel.com - Özkan Tokmak

AK Parti’de aday adaylığı sürecinde Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne talip olan tek isim Fatma Hanım Subaşı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daha fazla kadın aday beklediği yönünde çağrıya uyarak aday adayı olduğunu açıkladı. İş gerekçesiyle yaşadığı İngiltere ve Amerika dahil elde etiği tecrübeleri Denizli’ye aktarmak istediğini belirten Subaşı, “Denizli’ye artık kadın eli değmeli” dedi. Aday adaylığı noktasında kendine yönelik tepkileri paylaşan Subaşı, mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a yönelik düşüncelerini aktardı.

Fizik Mühendisi olan ve Denizli AK Parti Kadın Kollarında görev alan Fatma Hanım Subaşı, Denizli Gazeteciler Cemiyeti İlyas Haytan Toplantı Salonunda düzenlediği basın toplantısıyla aday adaylığına yönelik açıklamalarda bulundu.

Denizli’den başlamak üzere İngiltere ve Amerika’ya uzanan iş kadınlığı hayatında önemli tecrübeler elde etiğini belirten Subaşı, 4 yıl önce Denizli’ye yerleşerek bir kadın olarak toplumsal bir görev olan siyasete girdiğini ve tecrübelerini Denizli’ye aktarmak istediğini söyledi. AK parti Kadın Kollarında aktif bir şekilde çalıştığını aktaran Subaşı, ‘İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın’ mantığıyla hizmet etmek için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daha fazla kadın aday beklediği yönünde çağrıya uyarak aday adayı olduğunu açıkladı. Çocuklar, kadınlar ve yaşlılara yönelik projelerinin olduğunu belirten Subaşı, özellikle şehiriçi trafiği düzenleme, otopark yetersizliği gibi “Büyükşehirden Beklentiler” isimli yaptırdığı ankette ortaya çıkan başlıca sorunların çözümüne yönelik projelere öncelik vereceğini söyledi.

“Meclis üyeliğine aday ol dediler”

Aday adaylığı noktasında kendisine gelen olumlu ve olumsuz tepkileri aktaran Subaşı, “Kadın Kollarındaki çoğu arkadaşım Büyükşehire adaylığım noktasında henüz erken davrandığımı, Belediye Meclis üyeliğine aday olmam gerektiği yönünde geri bildirimde bulundular. Ancak benim yapım gereği suskun, çekingen bir insanım. Konuşmaktan çok iş yapan bir insanım. Bu nedenle beni çok iyi tanımadıklarını düşünüyorum. Birikimim olan tecrübelerimi göstermemiş olabilirim. Bu nedenle böyle bir tepki geldi. Ancak sıcak karşılayan insanlar da oldu. Özellikle kadın bir belediye başkanın Denizli’nin ihtiyacını olduğunu dile getirdiler.  Kadınların bakış açıları erkeklerden biraz daha geniş. Bu nedenle Denizli’ye önemli katkılar verebileceğimi düşünüyorum” dedi.

TEMAYÜL ELEŞTİRİSİ

AK parti’de adayların çok ince elenip sık dokunarak, önemli araştırmalar yapılarak, halkın ve partililerin görüşleri alınarak belirlendiğini söyleyen Subaşı, ancak Denizli Büyükşehir’de temayül yoklaması olmamasının kendini üzdüğünü, çünkü o temayül yoklamasına katılmak istediğini belirtti.

Osman Zolan’a yönelik düşüncelerini aktardı

Osman Zolan’ı başarılı bulduğunu belirten Subaşı, “Burada olmadığım süreçte kente her geldiğimde Denizli’yi biraz daha ilerlemiş gördüm. Kentin hem alt yapı hem de sosyal anlamda geliştiğine şahit oldum. Başkanıma yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Ancak bir kadın eli de artık Denizli’ye değmeli. Bu nedenle aday adayı oldum. Aday gösterilme şansımın yüksek olduğunu da düşünüyorum. Şuanda Osman Başkanımın tekrar aday gösterileceği ile ilgili gündemde bir ifade var ama halen belli değil. Net olarak aday şudur denilmedi. Ankara’ya mülakata çağrıldığımızda projelerimle kendimi ve yapacağım çalışmaları iyi anlatıp adaylık noktasında öne çıkabileceğimi öngörüyorum. Tabi ki, süreç hepimize hayırlı olsun. Aday gösterilmezsem de Denizlim için ne gerekiyorsa, partim ne görev verirse yapmaya hazırım” dedi.