90'lı yılların başında hukuksuzca işgal edilen toprakların kadim Türk yurdu olduğunu belirten Akışık, "Kadim Türk yurdu Karabağ'ı Asala ve pkk terör örgütünün yuvası haline getiren Ermenistan, sürekli tacizkar tutumunu tekrar etmektedir. Kardeş Azerbaycan ise vatan topraklarını savunmak için meşru müdafaa hakkını kullanarak gerekli cevabı silahlı kuvvetler ile birlikte vermiştir.

Can Azerbaycan, küstah ve dış mihraklarla beslenen Ermenistan'a karşı vatan toprağını koruyacak ve işgal altındaki Karabağ'a kavuşmak için tüm gücünü ortaya koyacaktır. Yeniden müzakere edilmesinin bahsi bile olmayacak ve Azerbaycan'ı masaya tekrardan oturtamayacaklar. Art niyetli güçler bu kez başaramayacaklar.

Türkiye Cumhuriyeti tek yürek olarak gerekli tüm açıklamaları yapmıştır. Bu açıklamalar Azerbaycan'da yaşayan kardeşlerimiz için moral kaynağı ve güç timsali olmuştur. Ümit ediyorum ki Azerbaycan ordusu 30 yıllık adaletsizliğe son verecek ve Türk yurdu Karabağ'ı asala ve pkk artıklarından arındırarak tekrardan Türk yurdu yapacaktır. İYİ Parti olarak, kardeş Azerbaycan'ın yanındayız. Haklı ve milli mücadelelerinin başarıyla sonuçlanmasını istiyoruz. Allah Azerbaycan ordusunu ve mehmetçiklerini korusun ve zaferler ihsan eylesin" diye konuştu.