Denizli’de partisinin Merkezefendi ilçe danışma kurulu toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhine sözleri nedeniyle gözaltına alınan CHP Denizli İl Gençlik Kolları Başkanı Tugay Odabaşıoğlu bugün adliyeye çıkarıldı ve tutuklandı. Odabaşıoğlu’na destek vermek amacıyla yaklaşık 300 CHP’li adliye binası önünde toplandı. Polis Odabaşıoğlu’nu kalabalık nedeniyle otopark girişinden adliyeye aldı.

BASIN AÇIKLAMASI YAPTILAR

Toplanan CHP’liler üzerlerinde Odabaşıoğlu’nun resminin bulunduğu ve “Tugay Odabaşıoğlu Yalnız Değildir” yazılı pankartlar açtı. İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu yaptığı açıklamada, “Aile içi bir sohbetimizden kaynaklı bir konuşmadan dolayı gençlik kolları başkanımız şu an gözaltında. Bu haksız gözaltına dur demek için buradayız. Siyasi eleştiriye tahammül edemeyecek olanlar kendi söylemlerini ve dillerini kontrol etmek zorundadır. Siyaset içinde eleştiri her zaman olacaktır” diye konuştu.

Denizli’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alınan CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Tugay Odabaşıoğlu bugün çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

“BİZCE MONTAJ”

CHP İl Başkanı Çavuşoğlu sözlerini şöyle sürdürdü;
* Söylendiği iddia edilen, bizce de muhtemelen bir montaj sonucu birleştirilmiş ses kaydına dayanarak gençlik kolları başkanımız gözaltında. Biz de diyoruz ki; ‘Yalnız değilsin’.

* Sarf ettiği iddia edilen söz, ağır eleştiri olmak şartıyla eleştiri olarak değerlendirilmelidir.

* Şunu unutmasınlar, korku imparatorluğu ile varılmak istenen sonuç hiçbir zaman hüküm ifade etmeyecektir.

* Gezi olayları zamanında AKP’nin genel başkanı ve ülkesinin başbakanıydı. Bugün de cumhurbaşkanı sıfatını her ne kadar taşısa da AKP’nin genel başkanı sıfatıyla eleştirilmesi en doğal haktır ve hak olacaktır.

* Bugün burada bu yargılama sürecini yürütecek olanlara sesleniyorum. Yaptığınız işlem hukuksuzdur.

CHP KADROLARI ODABAŞIOĞLU’NA DESTEK VERDİ

Denizli Adalet Sarayı önündeki basın açıklamasına TBMM İdare Amiri ve Burdur Milletvekili Mehmet Göker, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, CHP Muğla milletvekilleri Süleyman Girgin, Suat Özcan, Mürsel Alban, Burak Erbay, CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Denizli Bağımsız Milletvekili Teoman Sancar, CHP Parti Meclisi üyeleri Sevgi Kılıç ve Gizem Özcan’ın yanı sıra CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz katıldı.